Uusi valitus venyttää Reimari-ratkaisua

Reimari

Jyväskylän seurakunnan aikeet hankkia tiloja Reimarin talosta Kirkkopuiston laidalta ottivat jälleen takapakkia, kun tilapäätöksestä tehtiin jatkovalitus Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi kirkkovaltuuston tilapäätöksestä tehdyn valituksen lokakuussa, mutta kirkkovaltuuston sosialidemokraattiset jäsenet Pertti Reinikainen, Hilkka Illman, Marjatta Hynynen ja Tuulikki Väliniemi eivät tyytyneet hallinto-oikeuden ratkaisuun.

Vaikuttaa monella tavalla

Jatkovalituksessa vedotaan edelleen siihen, että kirkkovaltuuston Reimaria koskeva päätös on lainvastainen ja virheellinen, vaikka Vaasan hallinto-oikeus ei pitänytkään valituksen väitteitä päätöksenteon salailusta, toimivallan ylityksistä ja lainvastaisuuksista perusteltuina. Valituksessa todetaan muun muassa, ettei pysäköintipaikkojen järjestämistä ole ratkaistu asemakaavan määräysten mukaisesti osakekauppojen yhteydessä.

– Valituksessa ei ole mitään sellaista, mitä ei olisi tullut esiin jo hallinto-oikeuden käsittelyssä, toteaa Jyväskylän seurakunnan hallintojohtaja Anu Lajunen.

Valituskierteen jatkumisesta Lajunen on harmissaan. Päätöksen venyminen kun vaikuttaa myös moniin muihin seurakunnan tilaratkaisuihin.

– Vanhan pappilan peruskorjaus, kryptan rakentaminen Kaupunginkirkon yhteyteen sekä Keskusseurakuntatalon kohtalo ovat kaikki jäissä niin kauan kunnes Reimarin-asia ratkeaa, Lajunen  toteaa.

”Harmillista”

Kirkkovaltuusto teki jo keväällä 2017 päätöksen, että seurakunta ostaa noin 1600 neliömetrin hallintaan oikeuttavat tilat Valtiontalon viereen rakennettavasta Kiinteistö Oy Reimarista. Myyjinä ovat Järvi-Suomen Asunnot Oy sekä Royal House Oy. Puolitoista vuotta kestänyt epävarmuus seurakunnan uusista toimitiloista jatkuu valituksen takia ainakin ensi kevääseen.

Tomi Nieminen Järvi-Suomen Asunnot Oy:stä pitää tilannetta erittäin harmillisena.

– Meillä on edelleen vahva tahtotila tehdä yhteistyötä seurakunnan kanssa. Tähän hankkeeseen on käytetty paljon aikaa ja resursseja niin meidän kuin seurakunnan puolesta, joten haluaisimme viedä hankkeen seurakunnan kanssa loppuun asti.

Yhteistyön jatkuminen vaatii kuitenkin perusteellisempaa tilannearviota. Järvi-Suomen Asunnot Oy sekä Royal House Oy ovat käyneet neuvotteluja kyseessä olevista toimitiloista myös toisen ostajan kanssa. Kiinteistö Oy Reimarin on määrä valmistua elokuussa 2020.

– Kovin pitkälle suunnitelmia ei voi enää venyttää, mutta haluamme ensin tutustua tarkemmin valitusperusteisiin ja selvittää, kuinka kauan valituksen käsittely Korkeimmassa hallinto-oikeudessa mahdollisesti kestää. Vasta sen jälkeen arvioimme kokonaisuutta, ja mietimme, miten jatkamme eteenpäin, Nieminen sanoo.

Valituksen tehneet kirkkovaltuutetut eivät halua kommentoida asiaa.

Jaa artikkeli: