Taulumäki avaa ovensa juhlavuonna

Kirkossa voi hiljentyä, tutustua arkkitehtuuriin sekä tavata työntekijöitä.

Jyväskylän seurakunnan kirkkoihin voi tutustua myös tänä kesänä, vaikka virallinen tiekirkkokausi on Suomessa peruttu koronaepidemian vuoksi.

Jyväskylän seurakunnan pääkirkko Taulumäen kirkko on jälleen avoinna yleisölle. 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän kirkon ovet avautuvat juhannuksen jälkeen ja ovat avoinna elokuun loppupuolelle asti.

– Olemme työntekijöiden kanssa iloisia siitä, että voimme pitää ovet auki juhlavuoden kunniaksi myös tänä poikkeusaikana, Taulumäen kirkon suntio Eija Lipsonen (kuvassa) kertoo.

Arkkitehti Elsi Borg loi vuonna 1929 valmistuneesta kirkosta kokonaistaideteoksen lukuisine harkittuine yksityiskohtineen.

– Jo kirkkorakennus sinällään on nähtävyys. Lisäksi kirkossa voi tutustua monen eri taiteilijan teoksiin, Lipsonen kertoo.

Seurakunnan työntekijöitä on paikalla kirkon aukioloaikana keskustelua ja esittelyä varten. Kirkkotilaan on myös pystytetty rukouskivialttari itsenäistä hiljentymistä varten. Kirkon eteisessä on juhlanäyttely, jossa voi perehtyä lähemmin kirkon historiaan. Vierailijoiden turvallisuudesta huolehditaan erityisjärjestelyin.

Taulumäen kirkossa on messu sunnuntaisin klo 18. Heinä–elokuussa kirkossa kuullaan kolme Jyväskylän seurakunnan kesäkonserttisarjan konserttia. Olli Mustonen ja Iiro Rantala konsertoivat niin ikään Taulumäen kirkossa osana Jyväskylän Kesän ohjelmistoa.

Myös Kaupunginkirkon pitkää historiaa juhlitaan tänä vuonna kirkon täyttäessä 140 vuotta. L. I. Lindqvistin suunnittelemassa kirkossa voi vierailla keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 11–14. Kirkko on avoinna elokuun alkupuolelle asti. Kirkossa ei ole opastusta.

Kaupunginkirkon juhlallisuuksiin kuuluu elokuun loppupuolella kuultava Viimeinen Hoosianna – 28 vuotta Kaupunginkirkon urkurina -kesäkonserttisarjan konsertti, jonka yhteydessä julkaistaan kirkon 140-vuotisjuhlavirsi. Sen on säveltänyt konsertissa esiintyvä, Jyväskylän seurakunnan pitkäaikainen kanttori Risto Valtasaari ja sanoittanut Leena Ravantti.

Korpilahden kirkko on kesällä avoinna torstaisin elokuun loppuun asti. Alueseurakunnan työntekijä on tavattavissa kirkossa. Muina aikoina kirkon opastuksesta voi sopia erikseen.

Säynätsalon kirkossa voi vierailla keskiviikkoisin heinäkuun loppuun asti. Kirkko on avoinna parin tunnin ajan hiljentymistä varten. Paikalla on aina työntekijä keskustelua ja kohtaamista varten.

Muut Jyväskylän seurakunnan kirkot ovat avoinna tilaisuuksien yhteydessä.

Mahdollisista muutoksista tiedotamme nettisivuillamme.

Kirkkojen aukioloajat kesällä 2020

- Taulumäen kirkko on avoinna 22.6.–24.8. ma–pe klo 12–16.
- Kaupunginkirkko on avoinna 3.6.–7.8. ke–pe klo 11–14.
- Korpilahden kirkko on avoinna torstaisin 31.8. asti klo 12–16
- Säynätsalon kirkko on avoinna 24.6.–29.7. keskiviikkoisin klo 13–15. 
- Roihu Palokan kauppakeskuksessa on avoinna ark klo 10–18 ja la klo 10–16.
- Kuokkalan kirkko on avoinna pyydettäessä. Pyynnöt Facebookin Kuokkalan kirkko -sivulle mielellään päivää ennen toivottua aukioloa.

Seurakunnan muut kirkot ovat avoinna tilaisuuksien yhteydessä. Sepän Kipinä on suljettu 19.6.–2.8.
Jaa artikkeli: