Supervoimilla voisi lentää

Kuudesluokkalainen Oskari Oksanen pelaa vapaa-ajallaan sulkapalloa ja soittaa pianoa. Kokeista tulee hyviä numeroita, vaikka jotkut kouluaineet ovat toisia mieluisampia. Hän suunnittelee alkavansa isona insinööriksi, mutta tekniikan alaa täytyy vielä miettiä.

Olen Oskari Oksanen, 12 vuotta. Käyn Jokelan koulussa kuudetta luokkaa. Minusta koulussa on kivaa liikunta, käsityöt ja kuvaamataito, koska niissä saa tehdä juttuja itse. Juuri nyt rakennan teknisessä työssä puusta tallilyhtyä.

Koulussa on jonkun verran turhanpäiväistä kiusaamista. Joku nimittelee toista tai tönii tai joku saatetaan jättää ulkopuolelle. Kiusaamiseen onneksi puututaan hyvin.

Esiinnyn välillä koulun aamunavauksissa sekä joulu- ja kevätjuhlissa. Roolin pitää olla sopiva, silloin tykkään esiintyä. Osaan soittaa jonkin verran pianoa ja harjoittelen soittamista kotonakin.

Haluan kehittyä paremmaksi pelaajaksi

Olen ikäisekseni hyvä liikunnassa. Käyn sulkapalloharkoissa joka viikko ja pelaan myös iskän tai kaverin kanssa. Haluan oppia uusia kikkoja ja kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

Pelailen pelejä puhelimella, ja pikkuveljen kanssa pelaan Playstationilla. Katselen myös videoita Youtubesta. Minulla on puhelimessa sovellus Screen Time, joka rajoittaa ruutuajan tunnista kahteen tuntiin päivässä. Viikonloppuisin saan katsella pitempään. Se on aika sopiva määrä, mutta viihtyisin puhelimella kauemminkin.

Asun äidin ja pikkuveljen kanssa lähellä koulua, koulumatkaa on vain sata metriä. Iskä asuu keskustassa, ja siellä meillä on pikkuveljen kanssa toinen koti. Kuljen matkat bussilla tai iskä hakee autolla.

Espanjaan olisi kiva mennä uudestaan

Maailmassa pitäisi muuttaa aika paljon asioita. Ainakin luonnosta tulisi pitää paremmin huolta. Jos saisin toivoa mitä tahansa, toivoisin supervoimat, että voisin lentää. Minulla on asiat hyvin, arki sujuu. Perhe ja ystävät ovat tärkeitä. Myös terveys on tärkeä asia.

Pelkäsin pienenä Mörköä Muumisarjasta, näin siitä painajaisiakin. Nykyisin tykkään Yksin kotona -elokuvista ja Adventure Time -sarjasta. En juuri katsele telkkaria, mutta välillä käyn elokuvissa. Aion mennä katsomaan uuden Lego Movie kakkosen. Kirjoista tykkään Kapteeni Kalsari -sarjasta.

Kävimme vuosi sitten Mallorcalla. Vuokrasimme talon, jossa oli uima-allas. Pääsin käyttämään koulussa opittua espanjaa. Siellä oli hauskaa, ja Espanjaan olisi kiva mennä uudestaan.

Jaa artikkeli: