Sepän tilassa kipinöi

Seurakunnan uudet tilat Kauppakeskus Sepässä saivat nimen nimikilpailun kautta. Nimiehdotuksia tuli neljäsataa.

Sepän Kipinä valittiin julkisen nimikilpailun kautta seurakunnan uusien tilojen nimeksi Kauppakeskus Sepässä. Nimeä ehdottivat sekä Kaija Karjalainen että Erkki Erähonka.

Seurakunnan tiloista vastaava vt. aluekappalainen Päivi Kärkkäinen oli yllättynyt kilpailun saamasta suuresta suosiosta. Kaiken kaikkiaan kilpailuun tuli nelisensataa vastausta, jotka täytettiin joko Sepässä tai lähetettiin sähköpostin ja Facebookin kautta.

– En osannut missään unelmissakaan kuvitella, että ehdotuksia tulisi näin paljon, Kärkkäinen iloitsee.

Sepän avajaispäivänä käynnistynyt nimikilpailu tuotti runsaasti hyviä ehdotuksia. Kirkkoherra Arto Viitalan nimeämä nelihenkinen raati päätyi nimivalinnassa Kipinään, koska se täytti ohjeistuksessa annetut määreet: ytimekäs, selkeä ja suomenkielinen.

Raadin mielestä sana kuvaa hyvin myös uutta tilaa ja siellä järjestettävää toimintaa. Kipinä on syttymässä, se edustaa energiaa ja positiivisuutta.
Kipinä on sanana mukava, siitä on helppo tehdä johdannaisia, kuten Kipinäkerho ja se taipuu myös verbiksi, kuten kipinöidä. Kauppakeskus Sepän sanastoon Kipinä sopii myös mainiosti.

Päivi Kärkkäinen kertoo toiminnan käynnistyneen mukavasti ja ihmiset ovat löytäneet tilan, vaikka opasteet ovat olleet vielä tilapäisiä. Uudet opasteet pyritään saamaan entistä paremmin näkyville.

– Avajaisten jälkeen päiväkävijöiden määrä on ollut sadan ja puolentoistasadan hujakoilla. Avajaismessussa tupa oli täynnä, samoin kuin Ilta Lauran kanssa -tilaisuudessa.
– Positiivista palautetta tulee eri ikäisiltä kävijöiltä päivittäin. Ihmiset toteavat, että olemme ihan oikeassa paikassa, kun olemme täällä, Kärkkäinen kertoo.

Monipuoliset tilat saivat yllätyslahjoituksen, kun Pro Marjoniemi -kannatusyhdistys halusi lahjoittaa päätilaan alttaripöydän ja lukupulpetin.
Kokonaisuutta täydentävän kastemaljan lahjoitti Uuraisten seurakunnan entinen kirkkoherra Heikki Tukiainen. Alttaripöytään on upotettu kolmetoista lämpökynttilää muistuttamaan ehtoollisen asettamisesta. Läsnä Jeesus ja 12 opetuslasta. Kaikki kolme teosta ovat kuvataiteilija Kari Alosen suunnittelemia ja takomia.

– Niistä välittyy keveys ja raikkaus. Kun näin Heikin lähettämät kuvat esineistä, tuli heti tunne, että ne ovat kuin tehty tänne, Kärkkäinen tiivistää.

Jaa artikkeli: