Paluu kotikonnuille uusin haavein

Laura Kaartiselle musiikki on sekä työ että harrastus. Hän muutti syksyllä perheensä kanssa pääkaupunkiseudulta takaisin lapsuudenkotiinsa Vaajakoskelle. Muuton myötä avautui uusia mahdollisuuksia miettiä musiikinopettajan työkuvioita aivan uudelta pohjalta.

Olen Laura Kaartinen, 37. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kaksi alle kouluikäistä lasta. Lukion jälkeen lähdin Helsinkiin Pop & Jazz Konservatorioon opiskelemaan pianonsoittoa.

Opinnot vaihtuivat Sibelius-Akatemian musiikkikasvatukseen ja valmistuin sieltä musiikinopettajaksi. Olen työskennellyt pääkaupunkiseudulla useammassa musiikkiopistossa ja koulussa.

Aina välillä olemme pohtineet paluuta kotikonnuille lapsuudenkotiin, jossa vanhempani asuivat. Kun Vaajakoskella tuli yllättäen myyntiin viereinen omakotitalo, vanhempani ostivat sen ja muuttivat tien toiselle puolelle.

Viime kesän remontoimme lapsuudenkotiani, jonne pääsimme muuttamaan pari kuukautta sitten.

Vanhemmiltani olemme saaneet tukea lastenhoitoon. Luonto, lenkkeily ja mökkeily ovat lähellä sydäntäni. On mukava, kun matka mökillemme Leppävedelle on nyt lyhyempi.

Olen luonteeltani energinen ja innostun uusista asioista. Syksyllä aloitin yhteisömuusikon opinnot. Yhteisömuusikko voi toimia erilaisissa yhteisöissä, kuten vanhustenhuollossa, kehitysvammaisten palvelutoiminnassa, lapsi- ja nuorisotyössä tai vaikkapa sairaaloissa.

Myös työkuvioiden suhteen olen uuden edessä. Talomme alakertaan on tarkoitus remontoida tilat musiikkikoulua varten. Minulla on jo pienimuotoisesti toimiva musiikkikoulu Riemu. Haaveissa olisi käynnistää sukupolvirajat ylittävä muskaritoiminta, johon ikäihmiset saisivat osallistua yhdessä pienten lasten kanssa.

Vanhusten hyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat minulle tärkeitä asioita. Yhteisöllisyyden puute näkyy mielestäni yksinäisyytenä, jota on paljon kaikissa ikäryhmissä.

Vastikään vierailin muistisairaiden ryhmässä, jossa juttelimme ja muistelimme kaikenlaista. Keskustelun pohjalta tein laulun, joka harjoiteltiin, äänitettiin ja laitettiin lopulta Youtubeen.

Musiikki on tutkitusti yksi parhaista keinoista edistää hyvinvointia ja sen vaikutukset muistiin ja jopa puhekykyyn ovat kiistattomat. Siksi haluan kaikin keinoin olla edistämässä musiikin monipuolista vientiä hoiva-alalle.

Laura Kaartiselle musiikki on sekä työ että harrastus. Hän soittaa ja laulaa Juurakossa, jonka musiikissa on vaikutteita kansanmusiikista ja bluesista. Kaartinen on mukana myös Virsi on pop -projektissa, jonka konserttikokonaisuuksissa kuullaan virsiä uusin sovituksin.
Jaa artikkeli: