Pääkirjoitus: Jouluvieraita

Jonna Arola

Joulu on jokseenkin ennakoitu jatkumo tälle eriskummalliselle vuodelle.

Tästä ei tule normaalia joulua enää mitenkään, sanoi Jyväskylän vastuulääkäri Ilkka Käsmä viime viikolla.

Hyvin sanottu, sanoisin. Ja lisätään vielä, että tämä joulu on jokseenkin ennakoitu jatkumo tälle eriskummalliselle vuodelle.

Tänä vuonna joulu on niin eriskummallinen, että joulupöydässä kinkkuun nojaa matkapuhelin, jossa heiluvat mummon ja papan kasvot.

Tässä lehdessä jyväskyläläiset kertovat, mitä he tällaiselta ihmeelliseltä joululta toivovat (sivut 6–9). Luonnollisesti kaipaamme läheisiämme, ja näin jouluna korona antaa raadollisen muistutuksen siitä, että mikään ei ole itsestään selvää. Monella läheiset ovat sentään etäyhteyden päässä, mutta monella on edessään aivan todella yksinäinen joulu. Täysin uudenlainen huoli terveydestä on jouluvieraana meillä kaikilla.

Joulun sanoma ja uusi vuosi tuovat toivottavasti tunteen toivosta ja uusista mahdollisuuksista.

Henki ja elämä -lehdelle vuosi 2021 tuo uuden rytmin. Ilmestymme tulevaisuudessa kuukausittain, ja nykyistä paksumpana. Ilmestymispäivä on kuukauden viimeinen torstai. Jo seuraavan lehden välistä löydätte irrotettavan, omilla niiteillä varustetun tapahtumaliitteen. Lehden rakenne siis muuttuu jonkin verran, mutta ulkoasultamme pysymme tuttuna.

Toivotamme teille kaikille lämmintä Kristuksen syntymäjuhlaa, joka on erilainen kuin koskaan ennen.

Jaa artikkeli: