Oikea tasapaino on kaiken a ja o

Kauppakeskuspäällikkö Mikko Seppälä on onnistunut saavuttamaan tasapainon työn, perheen ja liikuntaharrastusten suhteen. Kaikille riittää sopivasti aikaa, mutta illat ja viikonloput hän pyrkii pyhittämään perheelleen.

Olen Mikko Seppälä, 31. Olen lähtöisin Pylkönmäeltä, pienestä ja mukavasta maaseutupitäjästä. Lukion kävin Saarijärvellä ja sieltä tie vei rouvani kanssa Tampereelle opintojeni perässä. Opiskeltuani kansantaloustiedettä valmistuin kauppatieteiden maisteriksi ja muutimme Jyväskylään. Nyt asumme Laukaassa, mutta muutamme kuun lopussa takaisin Jyväkylään.

Aluksi toimin Minimanissa apulaispäällikkönä ja sen jälkeen neljä vuotta johtajana. Kauppakeskuspäällikön tehtävät Sepässä aloitin lokakuun alussa. Avajaisiin oli aikaa kaksi viikkoa ja myymälöiden rakentaminen ja tavaroiden esille laitto oli juuri kiireisimmillään. Siinä hässäkässä pääsin hyvin kiinni tähän hommaan.

Olen yllättynyt siitä, kuinka mielenkiintoista työni on oikeasti ollut. Vastaan muun muassa markkinoinnista ja sidosryhmäsuhteista. Toimin linkkinä vuokralaisten ja omistajan välillä.

Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen, ja jo lyhyessä ajassa olen tavannut erittäin paljon hyviä ja mukavia persoonia. Työtehtävät vaihtelevat päivästä toiseen paljon. Pystyn määrittelemään työni sisältöä, tekemisen suuntaa sekä työaikojani aika vapaasti.

Kauppakeskus Seppä on lähtenyt odotusten mukaisesti käyntiin sekä myynnin että kävijöiden suhteen. Olemme hakeneet tiloihin viihtyisyyttä ja olohuonemaisuutta. Sepässä on tarjolla monipuolisia palveluja, ja 50 toimijan joukossa seurakunnan läsnäolo on hyvä lisä. Tulemme varmasti jatkossakin tukemaan toisiamme.

Mielestäni olen saavuttanut tasapainon työn, perheen ja liikuntaharrastusten suhteen. Pyrin pitämään huolta fyysisestä kunnosta käymällä kuntosalilla ja pari kertaa viikossa pelaan salibandya divaritasolla. Perheenäkin liikutaan paljon yhdessä. Illat ja viikonloput pyrin pyhittämään perheelle.

Somen ja kännyköiden sijaan minusta arkiset ihmisten kohtaamiset antavat paljon enemmän. Perinteiset arvot, kuten perhe ja lähimmäisenrakkaus, ovat tärkeitä. Itselläni on hyvä olla silloin kun huomaan, että toisetkin voivat hyvin. Pidetään huolta toisistamme, niin ettei kukaan syrjäytyisi.

Jaa artikkeli: