Litku Klemetin rukous soi pianolla

Litku Klemetti

Miltä kuulostaisi Hieman erilainen iltarukous laulettuna? Se kuullaan Yläkaupungin Yössä, kun tunnettu keskisuomalainen artisti Litku Klemetti esittää tuoreen pianokappaleensa ensiesityksenä Jyväskylän Kaupunginkirkossa.

Iltarukous periytyy sukupolvelta toiselle, niin tapahtui myös Klemetin perheessä. Iltarukous kuului pienen Sannan lapsuuden rutiineihin, ja kiinnostus hengellisyyteen on säilynyt.

– Rukous on universaalia keskustelua Suuremman kanssa, lohdullinen asia. Nyt minulla on tilaisuus luoda musiikilla iltarukouksen tunnelmaa, Klemetti sanoo.

Hieman erilaiseen iltarukoukseen hän haluaa tallentaa kuvan tästä keväästä ja ajasta koronan keskellä, välittää myötätuntoa heille, joilla on vaikeaa – toivon paremmasta.

– Tuntuu kivalta tehdä kappale uudella näkökulmalla. Teen mielelläni paljon ja monenlaista musaa. Litkuna minulla on itselleni asettamiani rajoitteita, mutta tätä musiikkia voin tehdä syvällisemmin ja tuoda enemmän esille omaa itseäni, Sannaa.

Hän luonnehtii Litku-musaa rock- tai pop-johdannaiseksi indiemusiikiksi, joka ei kuitenkaan ole päivän poppia.

Freelancetaiteilija elää esiintymisillä ja musiikin tekemisellä. Puolet kaikesta työstä ja tuloista lähti koronan myötä. Vaikka tauko tekee hyvää, keikkamatkoille on jo ikävä.

– Toiveikkaana tähyilen syksyn keikoille. Parasta kuitenkin elää päivä kerrallaan tilanteessa, jolle ei mitään voi. Pidän osaltani ääntä kulttuurialan puolesta, ettei se jäisi kaiken tuen ulkopuolelle.

Artisti haaveilee uudesta musiikista – ei niinkään menestymisestä tai suurista saavutuksista. Kuudes Litkun ja bändin levy Kukkia muovipussissa ilmestyi maaliskuussa, ja seuraavaa aletaan äänittää kesällä. Siihen on syntynyt gospel- ja kantrivaikutteisia kappaleita, jopa musikaalimaisia biisejä.

– Ne ovat aika henkilökohtaisia, kauniita kappaleita. Yritän tehdä musiikkia, joka koskettaa itseäni, silloin se voi koskettaa myös muita, Klemetti summaa.

Jyväskylän seurakunta Yläkaupungin Yö -tapahtumassa

14.5. Hieman Erilainen Iltarukous: Feat Litku Klemetti klo 21
15.5. Häämusiikki Goes Wild! klo 17
15.5. DJ-kollektiivi Samea ja Salla Partala & Näkymättömät
dub set klo 18

Ilmaiset suorat lähetykset Yö-tv:ssä eli Yläkaupungin Yön Youtube-kanavalla sekä seurakunnan nettisivuilla osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi. Konsertit mahdollisesti vain verkossa. Tilanne voi kuitenkin muuttua. Ajankohtaisimmat tiedot verkkosivuilla.Jaa artikkeli: