Keltinmäessä odotetaan jo remontin valmistumista

Ketinmäen kirkon remonttia kirkon sisältä.

Väistötiloista palataan takaisin kirkolle syyskuun alussa.

Keltinmäen kirkon remontti valmistuu kesäkuussa, jonka jälkeen alkaa tilojen kalustaminen. Toiminta uusissa tiloissa käynnistyy syksyllä.

Keltinmäen lähikirkkoalueella odotetaan jo innolla pääsyä Keltinmäen kirkon uusittuihin tiloihin.

– Työntekijöillä on palava into päästä takaisin tuttuihin tiloihin, ja seurakuntalaisetkin kyselevät jo, milloin kirkkoon jälleen pääsee. Yleistä innostusta on ilmassa, kertoo lähikirkkoalueen vastuupappi Kristiina Ridanpää.

Vielä jonkin aikaa on maltettava odottaa, sillä kunnostustyöt jatkuvat kesän yli. Remontoidut tilat luovutetaan seurakunnalle kesäkuun lopussa. Tämän jälkeen alkaa tilojen kalustaminen ja kaksi kuukautta kestävä tuuletus.

Vuonna 1992 valmistunut kirkko on remontin jälkeen entistä ehompi. Peruskorjauksessa on muun muassa uusittu taloteknisiä järjestelmiä, vaihdettu lattiapintoja ja tehty salaojat kirkon ympärille. Lasten kerhotiloja ja varhaisnuorten tiloja on avarrettu, jolloin tilaa on saatu enemmän toiminnan tarpeisiin. Uuden ulko-oven myötä lasten kerhotiloihin pääsee suoraan kirkon takapihan kautta. Myös asiakaspalveluhuoneisiin on tehty uusia varaovia. Remontin myötä myös keittiö uusittiin.

Tavoitteena on, että voisimme järjestää jumalanpalvelukset kirkossa syyskuun puolivälistä lähtien.

Kirkkosalissa remontin jäljet näkyvät vain vähän. Alttarin polvistumispenkki ja kirkkosalin tuolit uusitaan vanhaa jäljitellen. Näkyvin muutos on videonäyttötaulut, jotka korvaavat vanhat virsitaulut.

Keltinmäen kirkon remontin kokonaisbudjetti on 4,1 miljoonaa euroa.

Keltinmäen lähikirkkoalueen toiminta palaa Kortepohjan seurakuntakeskuksesta ja Kultalakin väistötiloista takaisin kirkolle syyskuun alkupuolella.

– Tavoitteena on, että voisimme järjestää jumalanpalvelukset kirkossa syyskuun puolivälistä lähtien, Kristiina Ridanpää toteaa.

Myöhemmin syksyllä Keltinmäen kirkolla järjestetään avoimet ovet. Avajaismessua vietetään piispa Matti Salomäen johdolla 5. marraskuuta.

Lähikirkkoalueella suunnitellaan jo syksyn toimintaa.

– Luvassa on matalan kynnyksen kohtaamisia ja muutakin uutta muun muassa yhteisen aamupalan merkeissä. Myös yhteisöruokailut jatkuvat kirkolla, Ridanpää paljastaa.

Jaa artikkeli: