KaDyn tulokas haluaa panostaa futsaliin

Kampuksen Dynamon eli KaDyn futsal-joukkueen Tero Intala on Henki&elämä-lehden kummipelaaja. Futsal toi Intalan Tampereelta Jyväskylään.

Miksi lajiksesi valikoitui juuri futsal eli sisäjalkapallo?
Aikaisemmin pelasin futsalia Tampereella lähinnä talvisin jalkapallokauden ollessa tauolla. Viime vuosina on alkanut tuntua, että futsal voisi olla se laji, johon panostan. Tästä syystä siirryin KaDyn joukkueeseen täksi kaudeksi.

Miten futsal eroaa vaatimuksiltaan tavallisesta jalkapallosta?
Futsalissa on paljon nopeampi tempo kuin jalkapallossa. Kentällä jokaisen pelaajan on oltava koko ajan hereillä ja osattava niin hyökätä kuin puolustaakin. Myös futsalin pelaajien tekninen vaatimustaso on yleensä korkeampi kuin jalkapallossa.

Mitkä ovat vahvuutesi jalkapalloilijana? Entä kentän ulkopuolella?
Vahvuuteni on yksi vastaan yksi -pelaamisessa ja maalintekotaidossa. Kentän ulkopuolella vahvuuksiani ovat luotettavuus ja avoimuus.

Pelaat ensimmäistä kautta Kadyssä. Tulit Jyväskylään Tampereelta. Mikä toi sinut Jyväskylään ja miten olet viihtynyt kaupungissa?
Muutin tosiaan Jyväskylään vasta muutama viikko sitten. Alkuvaikutelma on ollut hyvä: kiva kaupunki. Vaikka isommin en ole vielä ehtinyt tutustumaan. Suurin osa palveluista on ihan kävelymatkan päässä, josta tykkään paljon. Ensisijaisesti muuton takana oli juuri siirto KaDyn joukkueeseen.

KaDyn ja Riemun derbyissä tunnelma Monnarilla on kuulemma mieletön. Pitääkö tämä paikkansa ja oletko päässyt kokemaan derbyjen riemun?
Keskiviikkona pääsin itse ensimmäistä kertaa paikan päällä todistamaan Jyväskylän derbyä. Aikaisemmin oli tullut seurattua TV:n tai striimin välityksellä. Paikan päällä tunnelma oli vielä hienompi. Tuntui mahtavalta osallistua tapahtumaan ja vielä paremmalta olla voittamassa derbyä.

Miten sinut otettiin vastaan pukukopissa?
Vastaanotto joukkueessa on ollut mahtava. Heti ensimmäisistä treeneistä alkaen on tuntunut siltä, että olen osa joukkuetta. Kaikkiin kysymyksiin olen saanut vastauksen nopeasti ja muutenkin apua aina, kun olen tarvinnut.

Mitä opiskelet ja miksi?
Olen valmistunut jo Tampereella ammattikorkeakoulusta tradenomiksi. Alalle lähdin, koska liiketalous on hyvin kiinnostava ala ja tulevaisuudessa haluan työskennellä alan parissa.

Mistä lempinimesi Terdelli kumpuaa?
Lempinimi on syntynyt vasta Jyväskylässä ensimmäisten KaDyn treenien aikana ja siitä se sitten jäi ilmoille.

Mitkä ovat suosikkipaikkasi Jyväskylässä?
En ole vielä isommin ehtinyt tutustua Jyväskylän elämään. Revolutionissa on hyvät lounaat ja tietysti Monnari, koska siellä tulee vietettyä niin paljon aikaa treenien parissa.

Kuinka monta kertaa viikossa harjoittelet?
Joukkueen kanssa harjoittelemme viikolla jokaisena arkipäivänä. Lisäksi omalla ajalla teen kehonhuoltoa, jotta harjoituksista palautuu parhaalla tavalla. Harjoitukset ovat olleet hyvin erilaisia kuin mihin Tampereella olin tottunut. Uutta asiaa on tullut paljon.

Olet Henki&elämä-lehden kummipelaaja. Onko sinulla kummilapsia ja millainen on hyvä kummi?
Itse en ole vielä saanut tilaisuutta olla kummi. Hyvän kummin uskon olevan sellainen, joka auttaa ja tukee lasta. Muutenkin on tärkeää olla läsnä lapsen elämässä.

Jaa artikkeli: