Ihanat asiakkaat saavat joulumielelle

Rantasipi Laajavuoressa on jouluna vastaanoton vuoropäällikön Eeva-Maija Viron mukaan ihanan rauhallinen tunnelma. Hyvän-tuuliset hotellivieraat nauttivat kiireettömästä joulusta.

Ketkä ovat kiinnostuneita hotellijoulusta?
Hotellijoulusta ovat kiinnostuneet niin perheet, pariskunnat kuin yksin matkustavat.

Mikä heitä valmiissa joulussa viehättää?
Asiakkaat arvostavat valmista, jolloin voi itse nauttia kiireettömästä joulunvietosta. Joulu ruokineen, siivouksineen ja koristeluineen vaatii aika paljon, joten monet kokevat valmiin ratkaisun mielekkäänä.
Useat vanhukset pitävät joulua tärkeänä, mutta eivät enää jaksa laittaa kaikkea juhlaan kuuluvaa itse. Valmis hotellijoulu on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun halutaan viettää joulua isommalla porukalla.
Monet ihmiset viettävät joulua myös yksin, jolloin hotellijoulu on mukava vaihtoehto, mikäli haluaa nähdä ihmisiä ja päästä joulutunnelmaan. Lapsiperheet pitävät valmiista joulusta aktiviteettien vuoksi, jolloin pyhät kuluvat mukavasti lasten viihtyessä. Itse suosittelisin hotellijoulua aivan kaikille.

Mikä hotellijoulussa on asiakkaiden mielestä tärkeintä?
Uskon, että tärkeintä hotellijoulussa on riittävä ja monipuolinen ruoka. Perinteisten jouluherkkujen lisäksi halutaan jotain extraa. Esimerkiksi punajuuri-auralaatikosta on tullut uusin kestosuosikki.

Millaista palautetta vieraat antavat joulusta?
Saamme paljon hyvää palautetta. Tyytyväisiä vieraita on kaikissa asiakasryhmissä. Ruokaa ja ohjelmaa on ollut riittävästi, ja tunnelma on ollut lämmin ja rauhallinen.

Miten jouluvietto on ajan myötä muuttunut?
Minun mielestäni joulunvietto ei ole hirveästi muuttunut. Perinteet ovat asiakkaille tärkeitä: ruoka, kuusenhaku, joulupukin vierailu ja lahjat. Pyrimme myös järjestämään jotakin uutta. Tänä vuonna uutuutena on jouluaaton valvojaiset.

Osaako joulupukki hotelliin?
Ei kai olisi jouluaattoa ilman joulupukkia.  Onneksi joulupukki on löytänyt joka vuosi tänne Laajavuoreen lahjojen kera. Toivon hartaasti, että myös tänä jouluna pukki tulee meitä katsomaan.

Millainen tunnelma hotellissa on joulunpyhinä?
Hotellilla on joulunpyhinä ihanan rauhallinen tunnelma. Ihmiset ovat hyvällä tuulella ja kiireettömiä. Ohjelmaa ja hyvää ruokaa riittää yllin kyllin, jolloin ihmiset pysyvät tyytyväisinä. Henkilökuntakin saa jouluruokaa ja usein laitamme tonttulakit tai jotain muuta hauskaa juhlan kunniaksi.

Mistä joulutunnelma syntyy?
Hyvä tunnelma lähtee ensisijaisesti ihmisistä, mutta myös etukäteen hyvin suunnitellusta ja järjestetystä kokonaisuudesta.

Oletko itse töissä jouluna?
Niin kuin useampana vuonna, myös tänä vuonna olen jouluna töissä. Suurena jouluihmisenä valehtelisin jos väittäisin, että se ei hieman tunnu haikealta, kun ei ole mahdollisuutta rauhoittua juhlan viettoon oman perheen kanssa. Onneksi ihana työyhteisömme on kuitenkin kuin toinen perhe ja me olemme yhteishengellä viettäneet monta hyvää joulua töissä. Ihanat asiakkaat viimeistään saavat meidät joulumielelle.

Miten sinun joulunviettosi jatkuu, kun pääset töistä kotiin?
Pääsen töistä kotiin jouluaattona iltapäivällä. Töiden jälkeen ajelen  Tampereelle mieheni perheen luokse. Aattona kerkiän juuri joulupöytään.
Jouluperinteisiin kuuluu jouluaterian lisäksi joulusauna ja haudalla käynti ennen ruokailua.

Itse tehty joulu vai valmisjoulu?
Nautin eniten itse tehdystä joulusta, koska ruokien ja koristeiden kanssa puuhastelu ei aiheuta minulle stressiä tai paineita, päinvastoin pidän siitä kovasti. Kotona jouluun kuuluu myös tiettyjä rakkaita perinteitä, joita ei välttämättä voi muualla toteuttaa. Toki olisin innokas kokeilemaan joku vuosi myös valmista joulua.

Mikä tekee sinulle joulun?
Minulle joulumielen tekevät ihmiset, kynttilät, joululaulut ja ehdottomasti kinkku.

Paras joululahja?
Paras joululahja olisi varmasti sellainen lahja, joka ilahduttaisi jokaisena arkipäivänä eli jotain käytännöllistä, kuten vaikkapa yöpaita.

Jaa artikkeli: