Ihan kaikki ei parane vanhetessaan

Mistä tietää tulleensa vanhaksi? Seuraavassa varmoja merkkejä tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun muoti ja uudet villitykset tuntuvat käsittämättömiltä. Jo ostettaessa valmiiksi loppuun kulutetut farkut tai paukkupakkasilla liikkuminen pelkät tennarit jalassa ja nilkat paljaana.

Nuorison ilmaisutavat ärsyttävät. Etenkin naispuolisten luonnoton kiekaisu sanojen tai lauseen lopussa. Uuden polven artistit, miksi teidän pitää laulaa lapsellisesti honottamalla ja leikkiä varhaisteiniä? Onkohan nuorisolta mennyt kuulo, kun aina pidetään kuulokkeita päässä? Siitäkö johtuu, että laumassa pidetään niin hirveää möykkää?

Jottei menisi ihan nuorison haukkumiseksi, lienee paikallaan tehdä muutama tunnustus. Osaamme mekin vanhemmiten ärsyttää, joskus jopa itseämme näillä seuraavilla piirteillä.

Kun huomaa toistelevansa nuoremmille niitä samoja asioita, mistä itse arvosteli omia vanhempiaan nuorempana. Tyytyy kertailemaan ja muistelemaan vanhoja. ”Onko se siinä kadunkulmassa, jossa oli ennen Tyynelän tavaratalo?”

Käsitys ajan kulumisesta osoittautuu vähintäänkin ontuvaksi. ”Kävin siellä viimeksi varmaan viisi vuotta sitten”. Tarkemman laskennan jälkeen siihen on lisättävä vähintään vuosikymmen päälle. Nukkuminen on ihmisen parasta aikaa ja sen ohella myös kotoilu. Mihinkä sitä omasta kodistaan lähtisi, ainakaan enää illalla seitsemän jälkeen?

Mahtoikohan yleisökadosta kärsinyt Hygge2017 -lifestyletapahtuma kompastua siihen tärkeimpään? Maksukykyinen vanhempi väestö ei suinkaan lähde jonnekin ”hyggeilemään”.
Miksi lähtisikään, kun ollaan jo valmiiksi kotona ja kotoillaan kaiket päivät sielumme kyllyydestä?

Jaa artikkeli: