Häät, kaste, hautajaiset – seurakuntatoimisto auttaa!

Kirkkoherranvirasto jää historiaan, mutta palvelut kaupunkilaisille säilyvät.

Kirkkopuiston kulmalla sijaitsevan uuden Reimari-rakennuksen toimistotilat tuoksuvat – no, uudelta.

Kirkkoherranvirasto nimikkeenä on nyt siirtynyt historiaan, ja sen sijaan kaupunkilaiset asioivat seurakuntatoimistossa, jossa hoidetaan muun muassa kaste- ja vihkivaraukset sekä hautausjärjestelyt.

Tosin vielä toistaiseksi toimiston ovet pysyvät kiinni – korona-ajan asiakaspalvelu hoidetaan ensisijaisesti puhelimitse, sähköpostitse tai nettisivuilta aukeavan chatin välityksellä.

Kun aika taas muuttuu, olette iloisissa ja surullisissa elämäntilanteissanne lämpimästi tervetulleita kohtaamaan meitä toimistoasioissakin kasvotusten!

Seurakunnan Tellervonkadulla sijainnut väliaikainen konttori on kokonaan tyhjentynyt. Asiakaspalvelun lisäksi myös muut työntekijät ovat muuttaneet Reimari-kiinteistöön.

Muutamalta työpisteeltä kuuluu tietokoneen naputusta ja vaimeaa puhelinkeskustelua, mutta muuten tila on hiljainen ja lähes tyhjä. Jyväskylän seurakunnan työntekijöillä on koronariskin vuoksi voimassa vahva etätyösuositus, jos se suinkin on tehtävien kannalta mahdollista.

Loka-marraskuun aikana muun muassa seurakunnan hautaus- ja kiinteistöpalvelut sekä kirkkoherranviraston jäljelle jäänyt väki aloittelee työntekoa vasta avatussa Reimarissa.

Vuosi 2020 on ollut seurakunnan työyhteisölle muutenkin muutosten ja muuttojen aikaa.

Virkatodistusten ja sukututkimusten tilaukset siirrettiin kesällä kirkkoherranvirastosta uuteen, koko Lapuan hiippakunnan alueella toimivaan keskusrekisteriin Ailakinkadulle.

Myös Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterissä asioidaan tällä hetkellä puhelimitse tai sähköpostitse, ja asiakasvastaanottoja järjestetään vain ajanvarauksella.

Kirkollisia palveluita Jyväskylässä

Kaste, vihkiminen tai hautaus

Jyväskylän seurakunnan seurakuntatoimisto Reimari-rakennuksessa, os. Vapaudenkatu 47. Avoinna ma–pe kello 9–15. 

- Kaste- ja vihkivaraukset, p. 050 363 2300
- Hautauspalvelut, p. 040 162 3982
- Päivystävä pappi, p. 040 535 2328.    

Huom! Koronatilanteen vuoksi asiointi toimistossa toistaiseksi vain puhelimitse, sähköpostitse ja chatissä osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi.  

Virkatodistus tai sukututkimus

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisteri os. Ailakinkatu 17. Avoinna ma–pe klo 9–15. 

- Virkatodistusten ja sukututkimuksen tilaukset p. 041 730 2591
- Avioliiton esteiden tutkinta ja kirkkoon liittyminen, p. 041 730 2589

Huom! Koronatilanteen vuoksi asiointi aluekeskusrekisterissä toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostitse, asiakasvastaanotto vain ajanvarauksella. 

Jaa artikkeli: