Anatudea, ikoneita ja auringonpaistetta

Mari Tähtisen kodin seiniä koristavat ikonit sekä Antti Tuisku -julisteet. Rukous kuuluu hänen jokaiseen päiväänsä.

Olen Mari Tähtinen, 45. Asun Jyväskylän Kortepohjassa Kämpän asumisyksikössä jo seitsemättä vuotta. Muutin omaan kotiin, kun talo valmistui. Siihen asti asuin vanhempieni luona lähellä, joten tunnen seudun hyvin. Perheeseeni kuuluvat isä, äiti ja vanhempi veli, joka asuu Helsingissä.

Alussa omaan kotiin muuttaminen tuntui jännältä, mutta totuin pian. Samassa talossa asuu mukavia kavereita, ja voin käydä syömässä yhteisessä olohuoneessa. Minulla käy kylässä tyttökavereita, ja vanhemmat piipahtavat silloin tällöin.

Kaupat, kirkko ja lenkkipolut ovat lähellä. Käyn usein viikonloppuisin itsekseni Laajavuoressa kävelylenkeillä.

Kirkko on minulle tärkeä paikka. Käyn kehitysvammaisten kerhossa, jossa on yli 20 osallistujaa. Aluksi juodaan kahvit ja vaihdetaan kuulumiset. Toisinaan laulamme tai meillä on joku vierailija, pelaamme bingoa tai askartelemme.

Suurin haaveeni on päästä töihin Tuiskun firmaan.

Harrastan musiikkia Musikanteissa ja opiskelen englantia kansalaisopistossa. Englantia kannattaa osata, kun reissaa. Vuosi sitten kävimme kehitysvammaisten ryhmän kanssa Lontoossa. Otin valokuvia Big Ben -tornista ja Towerista. Bussit olivat kaksikerroksisia ja punaisia. Taksit olivat mustia.

Herään yleensä ennen kuutta aamulla. Sen jälkeen sijaan vuoteeni ja laitan aamupalaa. Tänään söin kaksi palaa leipää ja join mehua ja kaksi kuppia teetä. Kolmena päivänä viikossa lähden töihin päiväkotiin Kuokkalaan. Teen siellä keittiöhommia, enimmäkseen tiskaan.

Antti Tuiskua fanitan, koska hän on tosi iloinen ja positiivinen. Omistan kaikki hänen levynsä ja olen ripustanut seinille julisteita. Kaikkein eniten pidän Anatude-levystä. Viimeksi kävin hänen keikallaan Lutakossa. Suurin haaveeni on päästä töihin Tuiskun firmaan. Olen jo lähettänyt työhakemuksen, mutta hän ei ole vielä vastannut.

Kauppareissuja varten teen illalla ostoslistan valmiiksi. Monesti ostan kotiin kauniita ruusuja. Seuraava reissu minulla on Helsinkiin. Jospa tapaisin siellä Antti Tuiskun!

Aurinkoiset päivät saavat minut iloiselle tuulelle. Olen yleensä hyvällä päällä, mutta toisinaan on huonojakin hetkiä.

Jaa artikkeli: