Vappugospel soi taas raikkaasti livenä

Laura Pessa ja Daavid Gardemeister

Laura Pessa ja Daavid Gardemeister toimivat Vappugospelin vapaaehtoisina – Laura some-tiimissä ja Daavid bändissä.

MITÄ OLISI kouvolalainen vappu ilman gospelkonserttia? Monille nostalgisia muistoja tuova tapahtuma toteutuu tänä vuonna jälleen livenä, ja sitä voi seurata myös striiminä. Aika on vappuaatto ja paikkana Lyseon liikuntahalli. Luvassa on monipuolinen kattaus musiikkia ja rentoa yhdessäoloa. 

Lavalla paikallisia bändejä ja artisteja

– Lavalle nousee monia paikallisia seurakuntien ja nuorisopalveluiden bändejä, pääesiintyjänä on nouseva rap-artisti Jodahe. Videotervehdyksensä tapahtumaan tuovat maajoukkuekoripalloilija Tuukka Kotti sekä Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. Lisäksi on oheisohjelmaa ja tietysti kahvio. 

Näin Vappugospelia avaa Valkealan seurakunnan nuorisotyöntekijä Lotta Kemppainen, joka on mukana järjestelyiden ydintiimissä. Järjestäjäjoukko on laaja: Kouvolan ev.lut. seurakuntayhtymä, Kouvolan, Inkeroisten ja Valkealan Helluntaiseurakunnat, Kouvolan Vapaaseurakunta, Kymenlaakson Kansanlähetys ja kaupungin nuorisopalvelut. 
– Me kristityt toteutamme Vappugospelin yhdessä nuorille ja nuorten mielisille.

Vapaaehtoisia tarvitaan

Esiintyjien rinnalla tapahtuma tarvitsee toteutuakseen paljon vapaaehtoisia käsipareja. He auttavat bändejä roudauksessa, pyörittävät kioskia ja huolehtivat yleisilmeestä, järjestyksen valvonta hoituu siihen erikoistuneiden voimin. Eikä pidä unohtaa tapahtumaan oleellisesti kuuluvaa rukoilemista. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua oman seurakuntansa kautta. 

Vappugospel näkyy somessa

SOSIAALINEN media eli some on vahvasti mukana tapahtuman markkinoinnissa ja itse tapahtumassa. Instagram, Facebook ja TikTok ovat kanavat, joissa tapahtuma näkyy monipuolisesti sanoin ja kuvin. Laura Pessa oli mukana some-tiimissä jo viime vuonna ja kertoi silloin omasta gospel-urastaan. 
– Gospel tuli minun elämääni parisen vuotta sitten. Gospel muistuttaa minua uskosta, ja gospeliin ei kyllästy. Minulla on Spotify-palvelussa 28 tunnin soittolista gospelia. 

Pessalle somettaminen on oma juttu ja hän on aktiivinen sen suhteen joka päivä. Some on nuorille tärkein kanava, ja sitä kautta sanoma välittyy tehokkaasti myös Vappugospelista, jonka merkitystä Pessa avaa seuraavasti: 
– Pystyn jakamaan asioita, mistä itse tykkään. Tapahtuma antaa minulle uusia kokemuksia. 

Seurakuntia yhdistävä tapahtuma

PAPPANSA tuella pianonsoiton alkeet opiskellut Daavid Gardemeister tykkää pianosta yleishyödyllisenä säestyssoittimena. Hän nousee lavalle Inkeroisten ja Kouvolan Helluntaiseurakuntien yhteisessä bändissä, johon kuuluu soittajien lisäksi neljä laulajaa. 
– Esitämme modernia amerikkalaistyylistä hengellistä ylistysmusiikkia. Olemme esiintyneet aiemmin seurakuntien tapahtumissa, mutta nyt on jännitystä ilmassa eri lailla. 

Valkealan seurakunnassa aktiivisesti toimiva Gardemeister on esimerkki tämän päivän nuoresta, joka toimii avoimesti yli rajojen eri seurakuntia palvellen. Klassisen- ja jazz-musiikin omakseen tunteva Gardemeister pitää modernia gospelia erinomaisena rauhoittumismusiikkina muun muassa rippileirien iltahartauksissa. Vappugospelia hän odottaa innoissaan. 
– On hienoa, kun saa järjestää näin isoa tapahtumaa, joka aktivoi nuoria ja yhdistää seurakuntia. 

Vappugospel soi Kouvolassa vappuaattona 30.4.

Yhteiskristillinen Vappugospel toteutetaan paikallisten nuorten voimin Kouvolan Yhteislyseon liikuntahallissa (Palomäenkatu 31) lauantaina 30.4. klo 16-22. Ilmaista ja päihteetöntä tapahtumaa voi seurata myös YouTubessa. Tapahtumaa toteuttamaan voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä oman seurakunnan nuorisotyöntekijöihin. Linkki ilmoittautumiseen löytyy Instagramista Vappugospelin tilin biosta.
Instagram: @vappugospel
Facebook: VappuGospel, Gospel Kouvola
YouTube: Vappugospel

Ohjelma

15.55 Tervetuloa, kaupunginjohtaja Marita Toikan videotervehdys
16.05 Kouvolan ja Inkeroisten helluntaiseurakunnan nuorten bändi
16.35 Late Noir Theater
17.00 Nuoren puheenvuoro
17.15 Houseband, Miika Sinervo ja Emilja, yhteislaulugospelia
17.45 Kouvolan seurakunnan nuorten bändi
18.15 Nuoren puheenvuoro
18.25 Missio 2022, Olavi Mäki-Patola
18.35 Niemisen likat
19.05 Puhe, Tuukka Kotti
19.15 Immortal Sorrow
19.50 Esittely, Steiger Suomi
20.00 Juhani Tikkanen
20.45 Livehill
21.30 Jodahe
22.15 Tilaisuuden päätös

Jaa artikkeli: