Uutta kohti

Kastepöydälle on asetettu kynttilä, kastemalja ja raamattu.

Kouvolan seurakunnat haluavat kulkea paikkakuntalaisten matkakumppanina kaikissa elämänvaiheissa. Uusi strategia linjaa seurakuntien toimintaa.

Viisivuotinen strategiakausi alkoi tämän vuoden alussa, ja se linjaa Kouvolan seurakuntien toimintaa. Seurakuntien tavoitteena on olla mukana Kouvolan kaupungin asukkaiden elämänmittaisella matkalla.

Strategia syntyi moniammatillisena yhteistyönä.
– Strategiaa pohti henkilöstöstä koottu työryhmä. Henkilöstö on monessa asiassa liian vähän käytetty voimavara, sanoo strategiatyöskentelyä vetänyt hallintojohtaja Matti Ilmivalta.
– Saimme työryhmässä kasaan erilaisia näkemyksiä ja ajatuksia. Työntekijämme ovat avoimia ja valmiita monenlaiseen yhteistyöhön. Ongelmat ja mahdollisuudet nähdään yhteisenä asiana, Ilmivalta havaitsi. Työryhmän jälkeen strategian valmistelu jatkui seurakuntaneuvostoissa ja yhteisissä hallintoelimissä. Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti strategian viime syyskuussa.

Uusi strategia kannustaa seurakuntia muun muassa kokeilukulttuuriin.
– Voisimme rohkeammin kokeilla uusia asioita, ja uskaltaa myös jättää jotain tekemättä. Tulisi tavoittaa heitä, joita ei nyt tavoiteta, ja lisätä kaikenlaista kohtaamista. Tavoitteena on esimerkiksi kehittää vapaaehtoistyötä ja sen organisointia.
– Kunhan pääsemme koronasta, seurakuntien tilojen ovet taas aukeavat. Mitä tarjoamme ja miten vastaamme ehkä muuttuneeseen kysyntään? Tässä riittää kaikille pohdittavaa, myös strategian näkökulmasta, Matti Ilmivalta toteaa.

Voisimme rohkeammin kokeilla uusia asioita, ja uskaltaa myös jättää jotain tekemättä.

Strategian tavoitteet

  • Rohkaisemme elämään kristittyinä.
  • Kerromme rohkeasti kristillisestä uskosta.
  • Autamme ja tuemme.
  • Vahvistamme tulevaisuudentoivoa ja lähimmäisen rakkautta.
  • Olemme kumppanina elämänmittaisella matkalla.

Tutustu Kouvolan seurakuntien uuteen strategiaan

Jaa artikkeli: