Uutisia Kouvolan seurakunnista

Sippolan kirkon wc-kontti on avoinna kirkon tilaisuuksien aikana.
Kuva: Raija Anttila

Sippolan kirkolla uudet wc-tilat

Sippolan kirkolla on käytössä uudet wc-tilat. Wc-kontti valmistui kesäkuun lopussa, ja se on avoinna kirkon tilaisuuksien aikana. Kontissa on kolme wc-tilaa, myös inva-wc. Tilassa on käytössä lämmitys ja lämmin vesi. Kontti toimitettiin valmistajalta valmiiksi sisustettuna ja vain puuverhoilu tehtiin paikan päällä. Wc-tilojen rakentaminen kustansi noin 50 000 euroa.

Vastuuviikko nostaa esiin ihmisoikeudet

Ekumeenista Vastuuviikkoa vietetään 18.–25.10. teemalla ihmisoikeuspuolustajat. Ihmisoikeuspuolustaja on henkilö, joka puolustaa ihmisoikeuksia rauhanomaisesti. Jokaisella on oikeus edistää ja pyrkiä ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojelemiseen ja toimeenpanoon. Viikon aikana vietetään myös 24.10. YK:n päivää, sekä Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää, siis toista rukouspäivää. Elimäen kirkossa järjestetään lauantaina 24.10. klo 18 Ekumeenisen vastuuviikon iltakirkko.

Hääpäivä 2.1.21

Kouvolan seurakuntien yhteinen hääpäivä järjestetään ensi vuoden tammikuussa Kuusankosken kirkossa. Hääpäivänä voi solmia kirkollisen avioliiton yksinkertaisen kauniisti ilman suurempia etukäteissuunnitelmia. Vihkipari voi halutessaan kutsua tilaisuuteen seuraamaan ystäviä ja sukulaisia. Pareja vihitään hääpäivänä puolen tunnin välein klo 17-21. Hääpäivä järjestetään jatkossa vuosittain, ja sen vetovastuu kiertää eri seurakunnissa. Tapahtumaan tulee ilmoittautua 31.11.2020 mennessä, ja ilmoittautumisen voi tehdä Kuusankosken seurakunnan kappalaiselle Mirva Lehtiselle, p. 040 545 7728 tai mirva.lehtinen@evl.fi.

Yhteisvastuulle 23 290 euroa

Yhteisvastuukeräys tuotti Kouvolan seurakunnissa yhteensä 23 290 euroa. Suurimman potin keräsi Kuusankosken seurakunta, jonka keräys tuotti 6456 euroa. Kouvolan seurakunta keräsi 5929 euroa, Anjalankosken seurakunta 4745 euroa, Valkealan seurakunta 3280 euroa ja Elimäen seurakunta puolestaan 2877 euroa. Kouvolan seurakuntien käyttöön keräyssummasta jää 4658 euroa. Yhteisvastuun 70-vuotisjuhlakeräyksen tuotolla seurakunnat tukevat vanhemmuutta Kouvolan alueella. Lämmin kiitos kaikille Yhteisvastuukeräykseen eri tavoin osallistuneille!

Jaa artikkeli: