Toripappi päivystää Kouvolan torilla

Kaksi naista torikahvilla.

Kouvolan seurakunnan papit jalkautuvat tänäkin kesänä Kouvolan torille. Toripappi päivystää 7.8. saakka keskiviikkoisin klo 9–10. Seurakuntapastori Laura Kalenius sai kahviseuraksi Airi Penttilän, joka on Kouvolan alueelta kotoisin oleva kesäasukas.

Kaikilla Kouvolan seurakunnan papeilla on oma päivystysvuoronsa kesän aikana torilla. Toripapin tunnistaa papin virka-asuun kuuluvasta pantapaidasta.

Ensimmäisenä päivystysvuorossa on seurakuntapastori Laura Kalenius. Hänelle osuu tänä kesänä kaksi vuoroa toripappina.
– Ihmiset viihtyvät kesäisin torilla. Kouvolan seurakunnan papit menevät sinne, missä ihmiset ovat, Laura kertoo päivystyksen ideasta ja jatkaa:
– Toripappina liikun ympäri toria ja pysähdyn kahville, jos siltä tuntuu. Meillä ei ole tiettyä, oikeaa mallia hoitaa toripäivystystä. Mennään aina tilanteen mukaan.

Laura odottaa kaikenlaisia kohtaamisia torilla. Papin kanssa saa tulla juttelemaan iloissa ja suruissa.
– Kaikista mahdollisista aiheista maan ja taivaan välillä, hän vahvistaa.

Laura Kalenius on ollut jo edellisenä kesänä toripapin tehtävissä. Siitä on jäänyt hyviä muistoja.

– Viime kesän vuoroon minulle sattui todella lämmin, aurinkoinen päivä. Ihmiset olivat hyväntuulisia ja rentoja. Tapasin monta tuttua seurakuntalaista, joiden kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia. Tapasin myös uusia tuttavuuksia ja kävin monta antoisaa keskustelua, hän muistelee.

– Torilla tavataan! Laura huikkaa lopuksi.

Kirppis ja kesäkahvila Keskuskirkolla

Keskiviikkoisin 5.6.–7.8. klo 10–15 on Keskuskirkolla Kirppis ja kesäkahvila. Katso tiedot kaikista Kouvolan seurakuntien kesäkirkoista ja -kahviloista osoitteesta kouvolanseurakunnat.fi/kesä

Jaa artikkeli: