Rukous palautti veljen elämään

Parituntiseen turinahetkeen Onni Jääskeläisen kanssa mahtuu monta ihmeellistä tarinaa.

Onni Jääskeläiseen, 87, on Kouvolan seudulla helppo törmätä. Ääni, mielipide ja tarinat kaikuvat vastaan milloin mistäkin. Onni on kokenut, miten rukouksen tuloksena köyhän pienviljelijän pojasta tuli Anjalankosken yksityispuolen suurin veronmaksaja.

Keiteleeltä maailmalle ponnistanut Onni kohtasi Vapahtajansa jo kuusivuotiaana. Uskoon tullut äiti kehotti poikaa polvistumaan. Kokemus Jumalan ja Pyhän Hengen todellisuudesta oli Onnille valtava – ja pysyvä.

Kriisihoitoa hän oppi kotona, kun vanhin veli kaatui. Äidin itku satutti Onnia, joka kamarissa rukoili: ”Ota Taivaan Isä pois äidin tuska, minä kyllä pärjäilen”. Pian äiti jo puuhaili hyvillä mielin.

Suurin rukousvastaus koettiin, kun 17-vuotias Veikko-veli sairastui Rukajärvellä keuhkokuumeeseen. Kohta Joensuun sairaalasta ilmoitettiin, että Veikon tilanne on äärimmäisen huono. Rahoja oli niukasti matkustamiseen, joten kotona rukoiltiin. Kohta ambulanssi ajoi pihaan, ja Veikko kannettiin sisälle – kotiin kuolemaan. Lääkäri lohdutti äitiä puhelimessa, ettei tarvitse kauaa hoitaa. Mahanahka ja suolisto oli tuberkuloosin rikkoma.

Onni polvistui aitassa ja rukoili lyhyesti: ”Sinä Taivaan Isä olet tehnyt ensimmäisen ihmisen. Paranna rakas veljeni.” Veikko oli pidetty mies, joten muutkin rukoilivat. Kaksi päivää kotiintulosta heinäpellolle ilmestyi kävelevä 180-senttinen ja 40 kiloa painava haamu. Siitä alkoi paraneminen, jota vauhditti 1945 keksitty spreptomysiiniantibiootti. Kului hetki, ja Veikko oli kylän komein mies.

Jaa artikkeli: