Pääsiäiskortti taivaasta

Päätoimittaja Laura Blom

Millainen voisi olla Jumalan meille lähettämä pääsiäiskortti?

Isäni on ahkera korttien kirjoittaja. Juhlapyhinä, ja pienempinäkin perheemme merkkipäivinä, postilaatikkoon ilmestyy iskän kauniilla käsialalla kirjoitettu kortti vanhemmiltani. Muistaminen lämmittää mieltä ja sydäntä. Iskä jaksaa nähdä vaivaa ja ilahduttaa.

Myös pääsiäisenä on tapana lähettää postikortteja, tai näinä digiaikoina sähköisiä tervehdyksiä, sukulaisille ja ystäville. Millainen voisi olla Jumalan meille lähettämä pääsiäiskortti?

”Olen tänä(kin) vuonna varannut sinulle suuren pääsiäisyllätyksen. Se on oikea ihme. Löydät sen Raamatun pääsiäiskertomusten vihjeiden avulla. Yllätys toteutuu kyllä, vaikka vietätkin taas pääsiäispyhät poikkeusoloissa kotosalla. Muista, että olen kanssasi joka päivä. Missä on kaksi tai kolme koolla, siellä olen minäkin – ja tässä tilanteessa yksikin riittää. Älä murehdi turhista, vaikka välillä elämä ja sen epävarmuus pelottavat. Huolehdi itsestäsi ja ihmisistä ympärilläsi. Pidetään rukouslinja avoinna, haluan kuulla kuulumisiasi. Armollista pääsiäistä sinulle!
Rakkain terveisin, Taivaan iskä”

Tämä viesti taivaasta on kuvitteellinen, mutta se on varmaa, että Luojallamme on vain hyviä ja rakkaita ajatuksia meitä luotujaan kohtaan. Ja että pääsiäiseksi meille jokaiselle on varattu kristinuskon suurin ihme.

Lapsena koulun uskontotunneilta mieleeni jäivät erityisesti pääsiäiskertomukset. Niissä oli jotain niin valtavan suurta ja käsittämätöntä, joka piirtyi mielikuviini lähtemättömästi. Pääsiäisen ihmekertomusten ydintä emme tavoita tieteen tai järjen keinoin. Lapsenuskoa pidetään usein naiivina, mutta lapsen on helpompi vastaanottaa ihme juuri sellaisenaan. Ihme saa olla ihme, ja silti todellisuutta. Tarvitsemme pääsiäisen ihmeen, joka toteutui Jumalan pelastussuunnitelman kautta Jeesuksen kärsimyksessä, ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa. Yllätys on siinä, että anteeksiantamus, armo ja ikuinen elämä kuuluvat minullekin.

Jaa artikkeli: