”Numeroilla pelaaminen kiehtoo”

Hallintojohtaja istuu työhuoneessaan tietokoneen äärellä.

Hallintojohtaja Rauni Pennasen toimintatapa on, että asiat edellä mennään ja yhdessä pohtiminen toimii.

– TOIVEAMMATTIINI on aina liittynyt numeroiden kanssa pelaaminen, vakuuttaa Kouvolan seurakuntayhtymän hallintojohtajana 13. marraskuuta aloittanut Rauni Pennanen, 57.

Pohjois-Karjalasta puhelimeen tavoitettu kauppatieteiden maisteri uskoo, että valinnassa painoi monipuolisuus.

– Kouvolaan tulen Kiteen seurakunnasta, jossa olen toiminut talouspäällikkönä vuodesta 2017. Jaksoon mahtuu myös virkavapauksia, eli tein töitä Kuopion tuomiokapitulille, olin Kontiolahden seurakunnan vt. talouspäällikkö sekä kahdesti tuomiokapitulin taloushallinnon asiantuntija. Ennen Kiteen jaksoa työskentelin yli kaksikymmentä vuotta yksityissektorilla ja neljä vuotta verohallinnon asiantuntijana.

Miksi Kouvolaan?

– Paikka on itselleni sukulaisten kautta jossain määrin tuttu. Tämä on myös askel elämässä eteenpäin. Asun vuokralla Kuusankoskella, ja asunto säilyy Kesälahdella. Jonkin verran olen jo ehtinyt perehtyä pöytäkirjoihin, missä Kouvolan yhtymän hallinnossa mennään.

Pennanen harrastaa aktiivisesti avantouintia ja myös pohjoisen lumilla hiihtämistä. Vaikka eteen on osunut isoja haasteita, murheet karisevat yleensä avantoon. Silloin myös yöllä uni maittaa.

– Kotimaan ohella matkustan vuosittain Eurooppaan vaeltelemaan. Vapaalla luen ja hoidan puutarhaa.

Pennanen ei halua vielä ottaa kantaa aloitteeseen Kouvolasta yhtenä seurakuntana.

– Toimintatapanani on, että asiat edellä mennään ja yhdessä pohtiminen toimii. Talouden tiukentuessa kiinteistöjen ylläpito vaatii huolellista harkintaa ja ennakoivaa selvitystyötä. Sieltä se lopulta löytyy paras suunta eteenpäin.

Jaa artikkeli: