Kristian Lindroos astuu Jeesuksen sandaaleihin

Reformaation merkkivuoden kunniaksi tuotettu kirkko-ooppera Rakkauden ateria nähdään Kouvolan Keskuskirkossa 25. toukokuuta.

Jeesuksen vaativan roolin laulaa baritoni Kristian Lindroos, joka voitti Lappeenrannan laulukilpailun tammikuussa 2016. Hän oli produktion taiteellisen johtajan, baritonilegenda Jorma Hynnisen ”löytö” Jeesuksen rooliin. Hynninen itse laulaa teoksessa kertojan osuuden.

– Jeesuksen roolia oli todella hienoa, mutta myös haastavaa tehdä. Jeesukseen hahmona liittyy niin paljon erilaisia mielikuvia ja pyhyyttä, että sen esittäminen tuntuu helposti vähän uhkarohkealta, Lindroos toteaa. – Hyvästä ohjauksesta on ollut suuri apu ja Hynnisen kanssa työskentely oli aivan ainutlaatuinen kokemus. Niin hienoa uraa tehneeltä, upealta taiteilijalta sain sellaista opastusta ja mallia, mitä ei mistään muualta voi saada.

Lindroosin nimi on oopperapiireissä tuttu. Kristianin isä on basso Petri Lindroos ja isoisä tenori Peter Lindroos. Ura oopperan parissa ei silti ollut itsestäänselvyys Kristianille.

– Nuorena olin innokas kitaristi ja haaveilinkin enemmän rockmuusikon urasta. 16 -vuotiaana tapahtui kuitenkin täyskäännös, kun kuuntelin isoisäni Peter Lindroosin äänitteitä ja sain siitä kipinän ruveta laulamaan, Kristian Lindroos kertoo.

Lindroos on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi ja valmistelee parhaillaan maisterin opintojaan. Hän on debytoinut kaksi vuotta sitten Firenzen oopperatalossa ja laulanut Suomessa lukuisissa konserteissa. Kirkko-oopperan jälkeen Lindroosilla on tulossa lukuisia lied-konsertteja eri puolilla Suomea ja myös suurten orkestereiden solistin tehtäviä.

Rakkauden ateria -teoksen ohjaa ja dramatisoi nuori kuopiolainen freelance-ohjaaja Veera Airas ja hänen käsialaansa on myös oopperan libretto, joka pohjautuu suoraan Johanneksen evankeliumin lukuihin 13–16. Produktion teologisena asiantuntijana on toiminut itsekin Lutheria tutkinut Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Teoksen on säveltänyt Sibelius-Akatemiasta juuri valmistunut säveltäjä Matti Heininen ja teoksen urkurina toimii musiikin tohtori Jan Lehtola. Teoksen lavastus on ideoitu Leonardo da Vincin Viimeisen ehtoollisen pohjalta. Kirkko-oopperan kantaesitys oli Kuopion tuomiokirkossa 10. huhtikuuta. Teoksen on tuottanut Luterilaisen Kulttuurin Säätiö yhdessä Suomalaisen Kamarioopperan kanssa.

Artikkelikuva: Kristian Lindroos esittää Jeesusta Rakkauden ateria -kirkko-oopperassa.

Jaa artikkeli: