Joulun ääniä

Vauva makaa oljilla.

Ilosanoma Vapahtajan syntymästä on joulun ääni ja kuuluu kaikille ihmisille. ”Teille on syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.”

JOULUMUSIIKKI on monelle olennainen osa jouluun valmistautumista ja joulun viettoa. Tutut joululaulut soivat joulun sanomaa sydämiin. Varsinkin tänä vuonna rukoilen, että joulumusiikki toisi lohdutusta ja antaisi toivoa monelle. Koronavuoden(kin) joulusanoma kertoo Jumalan rakkaudesta.

Ensimmäisessä jouluyössä kuului monenlaisia ääniä. Oli lampaiden vienoja määkäisyjä öisellä Betlehemin kedolla, kuului villieläinten äännähdyksiä, asuinrakennusten lähettyviltä ihmisten ääniä. Jostakin kuului tärkein ääni: vastasyntyneen itkua.

JUMALAN POIKA syntyi avuttomaksi lapseksi. Jumala ”heittäytyi” ihmisten huolenpidon kohteeksi. Hän tarvitsi meiltä jotakin. Syntymästään saakka Jeesus osallistui ihmiskunnan syvimpään kaipaukseen saada turvaa ja suojaa. Jumala on omassa Pojassaan kokenut ihmisen rakkauden ja lohdutuksen tarpeen.

Jouluyön toinen merkittävä ääni ei ollut tästä maailmasta. Enkeleiden ylistyslaulu Jumalan kunniaksi oli hämmentävä kokemus. Enkelit kertoivat paimenille ilosanoman Vapahtajan syntymästä. Jumalan pyhyys ja rakkaus koskettivat ja saivat paimenet liikkeelle.

Kristillisessä uskossa on ihmeellinen vastakohtaisuus: kaikkein suurin, Jumala, tulee kaikkein pienimmäksi, ihmislapseksi. Ääretön mahtuu äärelliseen. Pyhä ja viaton suostui syntymään keskelle syntiin langennutta ihmiskuntaa.

ILOSANOMA Vapahtajan syntymästä on joulun ääni ja kuuluu kaikille ihmisille Betlehemistä aina maan ääriin saakka. ”Teille on syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.”

Tänä jouluna moni ulkonainen asia joulunvietossamme voi olla toisin kuin aiemmin. Joulua ei kuitenkaan ei ole peruutettu. Joululaulussa sanotaan: Näin sydämeeni joulun teen. Tärkein on sisimmässä: Jeesus syntyi Vapahtajaksi. ”Jumalan on kunnia korkeuksissa.”

Vietä joulua Jumalan rauha sydämessäsi! ”Olkoon maassa rauha ihmisillä, joita hän rakastaa:”

Jaa artikkeli: