Isien ja lasten leirillä

Isä ja lapset leirillä.

Antti, Vilma, Viola ja Hilda Aspila olivat mukana isien ja lasten leirillä jo kolmatta kertaa.

Syksyllä järjestettiin jo kolmattatoista kertaa isien ja lasten leiri Pytynlahden kesäkodilla. Mukana oli kahdeksan isää ja heidän jälkikasvuaan, joista nuorin oli 6-vuotias ja vanhin 14-vuotias. Leirin tarkoituksena on tukea isyyttä, ja viikonlopun ohjelma on vuosien varrella hioutunut toimivaksi isien antaman palauteen ansiosta. 

Isien ja lasten leiri järjestään syyskuussa seurakuntayhtymän eri leirikeskuksissa. Leirin ohjelma on suunniteltu siten, ettei leiriläisille tule liiallista hoppua.  

Viikonlopun aikana isät ja lapset askartelivat nimipinssit. Ohjelmaan kuului myös aamu- ja iltahartaudet sekä ulkoilua. Perjantai-iltana lasten mentyä nukkumaan isät lähtivät perinteeksi muodostuneeseen isien saunaan. 

Lauantaina isät ja lapset askartelivat yhdessä paracord-rannekkeet. Lasten leikkihetken aikana isät kokoontuivat isien tuokioon, jossa keskusteltiin isyyteen ja kasvatukseen liittyvistä aiheista. Pihalle kyhättiin omia metsämajoja, ja iltapäivällä jokainen perhe sai tehdä omia juttuja, uida ja saunoa. Illan kruunasi makkaran ja lettujen paistaminen.  

Isien ja lasten leirille ilmoittautuminen ajoittuu keväälle pääsiäisen jälkeen. Tieto tulevasta leiristä löytyy silloin Kouvolan seurakuntayhtymän varhaiskasvatusyön sivuilta

Jaa artikkeli: