Avoimet ovet sydämeen asti

Voisitko sinäkin avata kotisi ovet ja kutsua ystäväsi kahvin ääreen lukemaan sanaa ja jakamaan elämää vaikka sitten keskeneräiseen keittiöön pöydän ääreen?

Tule katsomaan, miten vanha, tuhatvuotinen perinne kohtaa nykypäivän arjen vaatimukset. Suurten kivisten ja kaikuisten kohtaamispaikkojen jälkeen on palattu takaisin kodinomaisiin tiloihin. Isojen elämysten ja wau-ilmiöiden sykkivän pyörityksen jälkeen saat olla ja pysähtyä.

Tule tutustumaan yhteisöllisyyden nousevaan trendiin. Voit kokea elämän rosoisuutta puoliksi raivatun keittiön pöydän ääressä, elämän projektit saavat nyt olla kesken. Sinulle on tarjolla aikaa ja iso kuppi kahvia. Ilman filttereitä kohdattaessa saat jakaa myös vuosien tuomat uurteet ja kolhut ja iloita yhdessä siitä vapaudesta, joka jaetussa epätäydellisyydessä on.

Tule lukemaan miten Jumalan täydellinen rakkaus peittää meidän epäonnistumisemme. Raamattu on auki kovakantisena, pokkarina ja puhelimen sinertävällä näytöllä. Yhdessä voimme lukea ja ymmärtää, että Jeesus lahjoittaa uuden alun ja uuden huomisen. Iloinen puheensorina täyttää kodin.

Raamatusta aukeaa kohta asunnon rakentamisesta.

Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan.
(Joh. 14:2)

Jumala itse on valmistelemassa asuinpaikkaa meille. Saan oman huoneen yhteisessä asunnossa, jossa Jumala on aina kotona. Varaa sinäkin huone, tilaa riittää. Kaikki on jo valmiiksi maksettu.

Tule rukoilemaan ääneen tai hiljaa, isosti tai varovasti. Rukous liittää meidät olohuoneen upottavalla sohvalla istuvat maailmanlaajuiseen uskovien rinkiin.

”Jeesus, olet itse luvannut olla siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu nimessäsi. Kiitos että rakastat meitä keskeneräisiä. Opeta ymmärtämään, mitä tarkoittaa seurata sinua koko elämällä. Kiitos että haluat kuulla meitä ja myös puhua meille.”

Voisitko sinäkin avata kotisi ovet ja kutsua ystäväsi kahvin ääreen lukemaan sanaa ja jakamaan elämää vaikka sitten keskeneräiseen keittiöön pöydän ääreen? Siinä on seurakunnan pienoismalli valmiina: keskinäinen rakkaus, Raamatun sana, rukous ja toisten mukaan kutsuminen.

Jaa artikkeli: