Armon kokemuksia: Kirkon karistanut Sirkka viihtyy messuissa

Anjalassa asuva Sirkka Mäkelä, 67, muistetaan pitkäaikaisena kirjastonhoitajana, joka innolla välitti kristillisiä kirjauutuuksia lukijakunnalleen. Pienessä työyhteisössä ilmapiiri oli välitön. Siksi pitkäksi venähtänyt yksikön lopetusprosessi oli yksi elämän koetinkiviä.

Kristillistä etsintäänsä Sirkka kuvailee niin, että erotessaan 1970-luvun alkupuolella kirkosta hän lakkasi olemasta välinpitämätön. Oma hengellinen karkumatka päättyi kuitenkin lyhyeen, sillä Tampereella kämppäkaveriksi osui uskova tyttö. Öisten keskustelujen lisäksi katsottiin elokuva Risti ja linkkuveitsi. Elämän tarkoitus alkoi valjeta.

Kun sitten Denis Clark saarnasi Kalevan kirkossa ja esitti alttarikutsun, Sirkka suorastaan pomppasi vauhdilla kohden alttaria. Elettiin vuotta 1976. Oli aika palata ”omaan” kirkkoon.

Kahdeksankymmenluvun alun Tässä elämä -kampanja toi elämään paljon uusia ystäviä ja kristinuskoon liittyvää koulutusta. Myöhemmin Sirkka oli mukana jakamassa Jeesus-elokuvaa ja soittelemassa kutsupuheluita.

Sirkan elämän ydinhetkiä ovat sunnuntaiset messut, joihin hän ajelee oman seurakunnan lisäksi Kouvolaan, Kuusankoskelle, Valkealaan ja Haminaan. Sanaa tutkitaan myös raamattupiireissä ja viikoittaisissa rukoushetkissä. Vuosien ajan Sirkka on myös laulanut gospelkuorossa.

Rakkain Raamatun kohta liittyy Ruokolahden hiljaisuuden retriittiin, jossa Anna-Maija Raittila kuvaili tapahtumaa kuolleista herätetyn Lasaruksen kodissa: ”Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua”.

– Valona ja suolana olemiseen meidät on kutsuttu, Anjalan jumppaseurasta uuden kohtaamispaikan löytänyt Sirkka vakuuttaa.

Jaa artikkeli: