Armas aika

Jumalan armo ja Kristuksen läsnäolo on kuin suvituuli, kuin aurinko, kuin linnunlaulu.

Virsirunoilijan mukaan kesä on armasta aikaa. On totta, että kesällä Suomen luonto on kauneimmillaan. Joka paikkaa koristaa kauniisti kukkaset, aurinko paistaa ja linnutkin visertävät laulujansa kauniisti. Kesällä Jumalan luomisteot ovat hienolla tavalla näkyvissä. Jokainen kukka ja linnunlaulu julistaa Jumalan kirkkautta ja kunniaa. Suvivirressä luonnon kauneuden ihailuun yhdistyy hienolla tavalla Jumalan kunnioittaminen.

Tosin siihen, millainen sää tulevana kesänä on, emme pysty itse vaikuttamaan. Me emme tiedä paistaako aurinko vai onko odotettavissa rankkasateita. Elämässä on asioita, joita me voimme itse valita, ja asioita, joita emme voi valita. Kulunut kevät on jälleen kerran osoittanut, miten arvaamaton ja yllätyksellinen elämä voi olla. Korona on muuttanut monet suunnitelmat ympäri maailmaa.

Mutta elämässä on myös paljon asioita, joihin me voimme itse vaikuttaa. Me voimme tuoda iloa, toivoa, lohdutusta ja rohkaisua erityisesti meitä lähellä olevien ihmisen elämään. Pienilläkin sanoilla ja teoilla voi olla arvaamattoman suuri vaikutus. Siksi on aina tärkeää muistaa kultainen sääntö: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.”

Kesä ja koko elämä on armasta aikaa, koska kaikesta huolimatta maailmamme on Jumalan luoma ja Kristuksen lunastama maailma, jossa Jumalan Pyhä Henki toimii ja vaikuttaa. Armasta on myös tietää se, että kerran kun elinpäivämme tulevat täyteen niin Jumala armostaan johdattaa meidät iankaikkiseen iloon.

Jumalan armo ja Kristuksen läsnäolo on kuin suvituuli, kuin aurinko, kuin linnunlaulu. Me elämme armasta aikaa, koska emme ole koskaan yksin, vaan Jeesus on kanssamme – Hän itse asuu luonamme, kuten suvivirressä todetaan.

Jaa artikkeli: