Anjalankoskella valitaan uusi kirkkoherra

Anjalankosken seurakunta valmistautuu kirkkoherran vaaliin ensi syksynä. Nykyinen kirkkoherra Eija Murto jää eläkkeelle 1.1.2022.

Mikkelin tuomiokapituli on julistanut Anjalankosken kirkkoherran viran haettavaksi 9. huhtikuuta mennessä. – Toivomme, että vaali toteutuisi elo-syyskuussa. Etsimme yhteistyössä tuomiokapitulin kanssa parhaan ajankohdan, Eija Murto kertoo.

Anjalankosken seurakuntaneuvosto valitsi yksimielisesti välittömän vaalitavan, jossa seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherransa.
– Seurakuntaneuvosto antoi suuren painoarvon seurakuntalaisten mahdollisuudelle vaikuttaa, Murto toteaa päätöksestä.

Kohta neljä vuotta kirkkoherrana toiminut Murto on saanut hyödyntää pitkää työkokemustaan kirkon palveluksessa ja työelämässä.
– Työ on ollut monipuolista ja kiinnostavaa, myös paljon henkilöstö- ja kiinteistöasioita. Olen oppinut arvostamaan entistä enemmän ammattitaitoisia kirkon työntekijöitä ja asioihin paneutuvia luottamushenkilöitä, hän toteaa.

Käytännön työ paikallisseurakunnan johdossa on näyttänyt Eija Murrolle, mitä kirkkoherran tehtävä vaatii tekijältään.
– Kirkkoherran tehtävä on palvelijan tehtävä, jossa on syytä varata aikaa säännöllisesti rukoukselle ja omalle hengelliselle elämälle, jotta kestää työn vaativuuden. Huumorintaju, pitkäjänteisyys sekä järjestelmällinen luonne ovat hyvä apu tehtävien hoitamisessa, Eija Murto sanoo. Myös rakentava yhteistyö ja verkostoituminen ovat tämän ajan ja tulevaisuuden tekijän taitoja, hän tietää.

Kirkkoherran valinta on Eija Murron mielestä ennen kaikkea johtajuuskysymys.
– Kirkkoherran on osattava johtaa asioita ja organisoida toimintaa. Hän on esimies työyhteisölle: tarvitaan työyhteisön käytännön johtamistaitoja. Koko seurakunnan johtaminen vaatii omanlaistaan johtamiskykyä.

Jaa artikkeli: