Uusi rastirata kannustaa liikkumaan

Mies heittää fresbeegolfia.

Seinäjoen seurakunnan kolmessa leirikeskuksessa on tänä kesänä mahdollista seikkailla uuden teemallisen, pakopelityyppisen pihaseikkailun merkeissä.

Teemallisen rastiradan, 7X:n arvoituksen, takana on Seinäjoen seurakunnan leirikeskustoiminnan johtaja Markku Autio. Hän tutustui vastaavanlaiseen arvoitusseikkailuun aikaisemmin ja piti sitä hauskana. Leirien vetäjät voivat hyödyntää ratoja avuksi ryhmien ryhmäyttämiseen ja ne tarjoavat tekemistä myös keskuksissa vieraileville perheille ja matkailijoille. 

7X:n arvoitus toteutettiin ensin koemielessä seurakunnan Ähtärissä sijaitsevan Honkiniemen leirikeskukseen. Saadun palautteen perusteella rata toteutettiin myös Lankarin ja Ahonniemen leirikeskuksiin. Nimensä rata on saanut Aleksis Kiven Seitsemän veljeksestä, jonka juonenkäänteistä rastit ovat saaneet sisältöä.  

– Koska radan teema perustuu suomalaiseen kirjallisuuteen, on siinä aineksia myös koululaisryhmien aktiviteetiksi. 

Toiminnallisten arvoitusten ratkaisemiseen tarvitaan päättelykykyä. Ratojen kartat löytyvät leirikeskusten yhteyteen rakennetuista postilaatikoista. Vinkkejä arvoitusten ratkaisuihin saa puhelimen avulla, mutta puhelimiin ei tarvitse ladata sovelluksia. 

Frisbeegolfradat iskussa 

Jo entuudestaan Seinäjoen seurakunnan leirikeskukset tarjoavat paljon mahdollisuuksia liikkumiseen. Hyvä esimerkki siitä ovat frisbeegolfradat, joita on jokaisessa kolmessa leirikeskuksessa. Täksi kesäksi ratoja on kunnostettu. Honkiniemen frisbeegolfrata on päivitetty 18-väyläiseksi ja Ahonniemen frisbeegolfrata on saanut uudet heittopaikat. Lankarin radalle uudistukset tehdään kesän jälkeen. 

– Seinäjoen seurakunnassa on tehty paljon töitä sen eteen, että leiriläiset ja asiakkaat pystyvät paikoissa liikkumaan. On SUP-lautoja, kanootteja ja pelipaikkoja. Valtavasti monenlaista. 

Markku Autio puhuu mielellään lasten ja nuorten liikunnan ilosta, ei niinkään kilpailemisesta. Hän toimii myös yhtenä Seinäjoen seurakunnan liikunta-agenteista ja vapaa-ajallaan pelaa aktiivisesti frisbeegolfia, retkeilee sekä kalastaa.  

seinajoenseurakunta.fi/leiri- ja kurssikeskukset 

Jaa artikkeli: