Työkierrosta uutta valoa

Henkilöstöpäällikkö Heli Lavila on osallistunut Seinäjoen seurakunnan työkiertoon ja päässyt sitä kautta tutustumaan rippikoulunuoriin sekä nuorisotyöhön.

Talvisessa kuvassa on hymyilevä Heli Lavila päällään oranssi toppatakki, taustalla lunta,  Lakeuden Risti -kirkko ja kirkkotorni.
Huippuhetkiä ovat sellaiset päätökset, jotka hyödyttävät niin yksittäistä työntekijää kuin myös koko seurakuntaa, Seinäjoen seurakunnan henkilöstöpäällikkö Heli Lavila kertoo.

Henkilöstöpäällikkö Heli Lavila on osallistunut Seinäjoen seurakunnan työkiertoon ja päässyt sitä kautta tutustumaan rippikoulunuoriin sekä nuorisotyöhön.

PÄÄTIN HYPÄTÄ tuntemattomaan. Tartuin mahdollisuuteen osallistua työkiertoon, jonka aloitin viime vuoden lopulla. Mietin pitkään työalaa, josta olisi eniten hyötyä niin työnantajalle kuin itsellenikin. Lopulta keksin rippikoulun.

ON HIENOA päästä seuraamaan aitiopaikalta rippikouluryhmän kokoontumisia, sekä nuorisotyöntekijöiden ja rippikoulupappien työtä. Tulen rippikoululaisten lailla kokemaan leiriväsymystä ja näkemään konfirmaation ilon. Olen jo tähän mennessä nähnyt paljon sellaista, jota henkilöstöpäällikön työhuoneesta ei näe.

TYÖKIERRON TAVOITTEENA on osaamisen kehittäminen. Työkierrolla pyritään myös lisäämään ymmärrystä toisista työaloista, toisten työntekijöiden työstä sekä yhteistyötä eri työalojen ja alueiden välillä. Seinäjoen seurakunnassa työkiertoa voi tehdä lyhyinä tutustumispätkinä joko omassa tai seurakunnan ulkopuolisessa organisaatiossa, muutaman kuukauden kokeilujaksoina tai pidempinä työkiertoina.

YHTEISTYÖ MUIDEN KANSSA on oleellisen tärkeää kaikessa työssä. Henkilöstöpäällikkönä työtehtäviini kuuluvat muun muassa rekrytointi-, palkkaus- ja perehdytysasiat sekä kehittämis-, koulutus- ja työhyvinvointiin liittyvät asiat. Kaikkea työtä ei onneksi tarvitse tehdä yksin, vaan yhdessä seurakunnan muiden työntekijöiden sekä myös ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Henkilöstöpäällikön työssä mielestäni parasta on työn vaihtelevuus ja se, että saa olla tekemisissä yksittäisten ihmisten ja ihmisryhmien kanssa, mutta työskennellä myös itsenäisesti. Huippuhetkiä ovat sellaiset päätökset, jotka hyödyttävät niin yksittäistä työntekijää kuin myös koko seurakuntaa.

OPISKELU JATKUU läpi elämän. Valmistuin Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vuonna 2003 tradenomiksi ja olen pian valmistumassa samaisesta opinahjosta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Olen hiljattain suorittanut myös kirkon organisaatiokonsultoinnin erityiskoulutuksen.

Julkaistu Lakeuden Risti -lehden numerossa 1/2021.

Jaa artikkeli: