Pääsiäisensydänlääkkeet

Pääsiäisen juhla on jälleen ympärillämme. Lasten parissa työskennellessä pääsiäinen on värikäs juhla, jotain, mikä aloittaa kevään.

Varhaiskasvatustyöstä muistona nousee hetki, jolloin erään päiväkerhon lapset hoitivat minua potilaana leikeissään. Ympärilläni hääri innokas lasten joukko. Jokaisella käsissään leluiksi tarkoitettuja terveydenhoitoesineitä. Sain rokotetta, troppia, kuumetta mitattiin ja korvieni kuntoa kurkisteltiin. Yksi leluista oli oikea stetoskooppi, eli väline, jota käytetään kuuntelemaan kehon ääniä, kuten sydämenlyöntejä ja keuhkoja. Hiljennyimme kuuntelemaan sydämen ääniä.

Pääsiäisen juhla on jälleen ympärillämme. Lasten parissa työskennellessä pääsiäinen on värikäs juhla, jotain, mikä aloittaa kevään. Yhdessä hämmästelemme hiljaisen viikon tapahtumia, ja kerromme ilosanomaa, jonka naiset enkeleiltä tyhjällä haudalla kuulivat.

Pääsiäisen tapahtumat kutsuvat meitä rikkinäisyydessämme parannettaviksi. Sydän on monin eri tavoin ruhjeilla, murtuneena ja särkynyt. Pääsiäinen antaa mahdollisuuden tuoda sydämemme kuunneltavaksi ja hoidettavaksi. Pääsiäisen kertomuksen äärelle pysähtyminen kysyy minulta, luotanko todella siihen, että Jumala kuuntelee, luotanko kipuni hänen käsiinsä. Jeesuksen vaiheet pääsiäisenä ovat Jumalan osoitus siitä, että myös minun sydämeni kamppailut, kivut ja surut on kannettu. Minulla on väliä. Hän näkee minut. Se on kokemus, josta haluan kertoa. Pääsiäisen sanoma heijastuu ilon kirkkaina väreinä ympärillämme ympäri vuoden. Armo hoivaa sydäntä. Pääsiäisaamun ilo on täynnä valoa ja kevään kirkkaita värejä riippumatta vuodenajan hetkestä, jolloin juhla koittaa.

Jaa artikkeli: