Liikuttavaa

Minna Lainimon henkilökuva.

Moni meistä kokee liikuttavia merkkihetkiä tänä kesänä. Kirkossa näitä tilanteita ovat ainakin konfirmaatiot ja häät. Käsilaukkuun tai povitaskuun on hyvä varata nenäliina, ilo ja kiitollisuus ovat läsnä. Miten hyvä on juhlahetkinä huomata, että Jumalan siunauksen alla on elämämme kokonaisuus.

”Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme. (Ap.t.17:27–28.) Tämä apostoli Paavalin kuvaus Jumalan kokonaisvaltaisesta osasta elämässämme on oivallinen määritelmä kokoamaan juhlan ja arjen. Elämä, liike ja olemassaolo ovat vahvasti esillä.  

Fyysisellä liikunnalla on hyvää tekevä vaikutus. Parin nilkanojennuksen taukojumpasta maratoniin ja portaiden käytöstä satojen kilometrien erämaavaelluksiin voimme edistää mielen ja kehon hyvinvointia. Liikkuva seurakunta avaa positiivisia mahdollisuuksia tähän.

Pyhä Henki laittaa meitä liikkeelle ilosanoman asialle.

Suomikin on liikkunut ja hakenut uudelleen asemoitumista suhteiden liikahdettua Venäjän aloittaman Ukrainan sodan myötä. Liikkuvassa tilannekuvassa on tärkeä hahmottaa perustuksia. Suomalaisessa yhteiskunnassa kristilliset arvot ovat perustaa, jonka varassa ratkaisuja tehdään. Lähimmäisen rakkauden periaatteella tarkastelu ja toimiminen liikuttaa hyvällä.  

Pyhä Henki laittaa meitä liikkeelle ilosanoman asialle. Syksyn seurakuntavaaleissakin on kyse tästä liikkeestä. Minne seurakuntalaivamme liikkuu tulevaisuudessa? 20.11.2022 vaalilla valittavat seurakunnan luottamushenkilöt tekevät päätöksiä suunnasta, puitteista ja vauhdista. Liikahtiko sinussa kiinnostus olla mukana? Lähde rohkeasti liikkeelle.

Kirjoittaja on Seinäjoen alueseurakunnan johtava kappalainen ja Lakeuden Risti -lehden päätoimittaja.

Jaa artikkeli: