Kirkkorytmiksestä yhdessä tekemisen iloa

Lastenohjaaja Pauliina Viertola istuu flyygelin edessä.

Kerran viikossa toteutuva puolituntinen Kirkkorytmis kokoaa perheen ja ystävät yhteen.

– Toiminta on suunnattu 3–5-vuotiaille lapsille ja läheisille aikuisille, mutta myös perheen pienimmät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, kertoo Seinäjoen seurakunnan lastenohjaaja Pauliina Viertola.

Kirkkorytmis on varhaiskasvatuksen uusi toiminnan muoto. Se on ohjattua musiikillista toimintaa, joka on tarkoitettu koko perheelle.

– Mukaan mahtuu noin kahdeksan perhettä ja sinne ilmoittaudutaan seitsemäksi viikoksi kerrallaan. Vuoden aikana Kirkkorytmisten aloituksia tulee olemaan neljä vuodessa, eli kaksi syksyllä ja kaksi keväällä, joista jokaisella periodilla on oma teemansa.

Viimeisellä kerralla järjestetään kaikille avoin jumalanpalvelus eli Rytmiskirkko, jonka tekemiseen osallistujat pääsevät osallistumaan matkan aikana.

Kiireetöntä läsnäoloa

Kirkkorytmis vahvistaa parhaimmillaan lasten ja aikuisten kiireetöntä yhdessä olemista ja perheen kristillistä kasvatusta sekä tukee lasten musiikillista kehittymistä leikin kautta.

Kirkko voi olla ympäristönä rauhoittava, innostava ja jopa jännittävä, sillä soittimet soivat usein eri lailla suuressa kirkkosalissa. Rytmiksen jälkeen perheet voivat jäädä vapaasti tutustumaan kirkkoon ja muihin osallistujiin.

Kirkkorytmis järjestetään keskiviikkoisin kello 17.30 Törnävän kirkossa.

Ryhmä 1: 1.9.–13.10.2021
Ryhmä 2: 27.10.–8.11.2021.

Ryhmään voi ilmoittautua kesän ajan Seinäjoen seurakunnan verkkosivuilla.

Jaa artikkeli: