Uusi tila, uudet ja vanhat hyvät ideat

Hämeenlinnassa Raatihuoneenkadun ja Sibeliuksenkadun kulmaan rakennetaan kaupunkilaisille monikäyttöinen kokoontumistila entiseen liikehuoneistoon.

Tilaa on noin 30 henkilölle ja kahvituksiin soveltuva keittiö. Erilaisen ryhmätoiminnan lisäksi tilassa voi järjestää pieniä perhejuhlia. Tilan muutostyöt valmistunevat lokakuun aikana.

Maanantaina 20.9. kokoontumistilan käyttöä ideoitiin porukalla kirkossa torin vastakkaisella laidalla. Yhdessä mietittiin vastauksia neljään kysymykseen:
• Mitä toimintaa haluat itsellesi?
• Mitä toimintaa haluaisit muille?
• Millainen tunnelma, fiilis tilassa pitäisi olla?
• Nimiehdotus?
Toimintaideoita kertyi nopeasti seinille keltaisiin ja vihreisiin lappuihin. Paljon hyvää ennestään tuttua toimintaa, mutta myös uudenlaisia ideoita.

Koska tila on esteetön, se sopii hyvin kaikenikäisille. Moni ehdotus liittyikin ikäihmisten toimintaan.

Muita toimintaehdotuksia olivat muun muassa: yhteislaulutilaisuudet,
kuunteleva pappi paikalla, digiavustajan päivystys, kirkkokahvit, kirjallisuus- ja runohetket, (käsityö)kahvila, luentoja eri aiheista, rukouspiirit, raamattupiirit, sinkkujen säpinää, tarinankertojien tapaamisia.

Olipa aihe mikä tahansa, tärkeää on tuntea itsensä tervetulleeksi ja kohdata toisia.

Marketta Pajulahti, Maria Hakamäki ja Tuula Eerola istuivat penkissä miettimässä nimi-ideoita, kun pyysin heitä kertomaan ajatuksistaan. He ovat mukana vapaaehtoiskeskus Pysäkin toiminnassa ja lisäksi seurakunnan muussakin toiminnassa.

– Olen kyllä kovasti kaivannut toimintaa, kun ei ole pitkään aikaan ollut mitään, Maria Hakamäki puki kaikkien ajatukset sanoiksi.

– Kotona jo mietin etukäteen sopivaa nimeä, mutta ei vielä ole tullut mitään mieleen. Sen pitäisi olla lyhyt, tuumi Marketta Pajulahti.

–Seurakuntasalia ei nyt ole keskustassa ollenkaan, mutta se on vähän pitkä nimi. Miten olisi Reskan sali? pohti Tuula Eerola.

Valikoima muita illan osallistujien ehdotuksia kokoontumistilan nimeksi: Valoisa, Pisara, Lähde, Jordan, Risteys, Ristikka, Ilon kulma, Kotikulma, Yhteinen tupa, Majakka, Omakolo, Kulmakeidas, Sibeliuksen kulma ja Torin kulma.

 Sinäkin ehdit kertoa ajatuksesi kokoontumistilan toiminnasta ja nimestä.
Lähetä sähköposti Kotikirkkoon: kotikirkko@evl.fi
tai soita, laita tekstari tai WhatsApp-viesti tai puheviesti
vastaajaan Johannalle: 040 804 9339.
Jaa artikkeli: