Vauhdin hurmaa!

Jooa ja Jare Vänttinen pulkkamäessä.

Kysyimme jyväskyläläislapsilta, missä on kaupungin paras pulkkamäki.

Jooa Vänttinen, 4 ja Jare Vänttinen, 2
– Halssilan hiihtomaassa on paras pulkkamäki. Täällä on isot mäet, joissa saa tosi kovat vauhdit. Me lasketaan pulkalla ja rattikelkalla, ne on hyvät mäenlaskussa. Me käydään pulkkamäessä iskän kanssa. Välillä on kiva mennä kotaan juomaan kaakaota. Seuraavaksi mennään pulkkamäkeen Laajavuoreen.

Silja ja Väinö Yläjoki istuvat lumipatjoillaan pulkkamäessä.

Silja Yläjoki, 6 ja Väinö Yläjoki, 8
– Harjun vanha ja uusi mäki ovat hyviä pulkkamäkiä. Vanha mäki on jyrkkä ja siinä saa kovan vauhdin. Uusi pulkkamäki on turvallinen, kun siinä on korkeat reunat, ja mäki kaartuu alhaalla mutkaksi. Lumipatja on paras mäenlaskuun. Se on pehmeä ja se ei mene liian lujaa. Me käydään pulkkamäessä joka viikko. Myös Mäki-Matin päiväkodin pihassa on mukava pulkkamäki.

Sara Siikki lentää liukurinsa kanssa pulkkamäessä.

Sara Siikki, 9
– Halssilan hiihtomaassa käyn laskemassa silloin tällöin. Pulkkamäessä käyn myös iskän luona Konnevedellä. Hiihtomaan mäissä saa aika kovat vauhdit. Lisäksi on kiva, kun täällä on mäessä hyppyreitä.

Roope Kekki pulkkamäessä Snow Rocket -liukurinsa kanssa.

Roope Kekki, 13
– Halssilan Kontiopuistossa tulee laskettua paljon kavereiden kanssa, joskus useamman kerran viikossa. Kontiopuiston mäki on pitkä ja luistava. Siellä mahtuu hyvin laskemaan, kun porukkaa on vähemmän. Käyn myös Halssilan hiihtomaassa, jossa on erilaisia mäkiä, hyppyreitäkin. Lasken mieluiten Snow Rocket -liukurilla, sillä se luistaa hyvin. Kerran laskin Kontiopuistossa valotolppaan, mutta onneksi ei sattunut pahemmin. Pulkka vain vähän taittui.

Iines Garcia Lemmetty, 9
– Paras mäki on Harjun uusi mäki. Siinä ei pääse liian kovaa, mutta ei liian hitaastikaan. Mäessä on hauskoja töyssyjä ja mutka. Tänne on helppo tulla, sillä asun lähellä. Parhaimmat vauhdit saa lumipatjalla. Ennen laskin pulkalla, mutta lumipatja
on parempi. Sillä voi laskea yhdessä kaverin kanssa. Käyn laskemassa myös Mäki-Matin päiväkodin pulkkamäessä. Siinä liukuu hyvin, kun se on vähän jäinen.

Jaa artikkeli: