Ttilaan saa tulla omana itsenään

Tammikuussa startannutta uutta Youtube-ohjelma Ttilaa tehdään suoraan nuorilta nuorille. Ttilan juontaja Tuuli Toivonen haluaa tuoda katsojalle iloa ja uusia ajatuksia.

Mikä tekee iloiseksi? Millainen vitsi naurattaa? Mitä tehdä, kun on tylsää? Mitä voi tehdä ilman puhelinta?

10–14-vuotiaille suunnattu Youtube-ohjelma Ttila ruotii nuoria ja miksei vanhempiakin koskettavia kysymyksiä riemukkaan mukaansatempaavasti.

Viikoittain ilmestyvää interaktiivista iltapäiväohjelmaa luotsaa kuusi alle parikymppistä juontajaa eri puolilta Suomea. Yksi juontajista on Hämeenlinnan lähellä Hattulassa asuva lukiolainen Tuuli Toivonen, 16 (kuvassa keskellä).

– Toivon, että katsoja saa Ttilasta hyvää mieltä ja kivaa ajanvietettä. Ehkä myös vinkkejä ja uusia ajatuksia elämään, hän kertoo.

Toivoselle Ttila on tapa jakaa ajatuksiaan – vieläpä mahtavassa seurassa. Mutta mitä studiossa oikein tapahtuu?

– Siellä puhutaan elämästä, nauretaan ja ollaan eri tavoin vuorovaikutuksessa katsojien kanssa. Kuka vain voi osallistua kommentoimalla livelähetyksiä reaaliajassa ja lähettämällä omia videoita inserteiksi lähetyksiin.

Muita nuoria Toivonen kannustaakin aktiiviseen osallistumiseen.

– Katsojathan ovat Ttilan kulmakivi!

Myös jaksojen aiheet on suunniteltu yhdessä kouluikäisten lasten ja nuorten kanssa.

– Kouluikäiset tietävät jo hirveästi kaikesta. Koen, etteivät nuorempien kiinnostuksen kohteet loppujen lopuksi eroa kovin paljoa vaikkapa omistani.

– Toki näkökulmat ja mielipiteet muuttuvat, kun kasvaa, mutta esimeriksi harrastukset ja kaverit, koulu, media, ihmissuhteet ja muut sellaiset löytyvät varmasti sekä 10-vuotiaan että 17-vuotiaan mielestä, Toivonen pohtii.

Ttilan taustalla toimii kirkon lasten ja nuorten järjestö Nuori kirkko, mutta hengellisyyttä ei lähetyksissä erityisesti korosteta.

– Toki se vaikuttaa taustalla arvoissa. Ja veikkaan, että suurien juhlapyhien aikana esimerkiksi kirkosta puhutaan enemmän, Toivonen arvelee.

Nuori juontaja tiedostaa olevansa Ttilan kautta näkyvässä asemassa, jossa saattaa päätyä myös monen katsojan roolimalliksi.

– Siitä seuraa tietenkin myös vastuuta. Haluisin olla se rento tyyppi, joka uskaltaa tehdä, mitä muut eivät ehkä uskalla. Olen tosi iloinen, jos saan vaikuttaa nuoriin ja rohkaista heitä olemaan oma itsensä.

Tiesitkö?

10–14-vuotiaiden Youtube-ohjelma osoitteessa www.ttila.fi

Suora lähetys tiistaisin klo 16. Aiemmat lähetykset katsottavissa netissä. 

Katsojat voivat osallistua lähetykseen chatin kautta ja lähetysten välissä Instagramissa.

Kirkon yhteinen tubemedia, jonka tuotannosta vastaa Nuori kirkko ry.
Jaa artikkeli: