Täsmälahja tuntemattomalle

Joulun aika herkistää muistamaan omien läheisten lisäksi myös niitä, joiden elämästä puuttuu monta perusasiaa. Diakoniatyön Joulun lahja -keräys tarttuu tähän tarpeeseen.

Keräyksen ideana on, että lahjatoiveet ja apu kohtaisivat.

-Tavoite on, että jos joku asiakkaamme tarvitsee Xl-kokoisen kerraston, hän saisi sen tuntemattomalta lahjoittajalta. Tai että kenkien tarvitsija saisi juuri oikeaa kokoa olevat kengät, diakonian työalasihteeri Heini Lekander selvittää periaatetta.

Jyväskylän seurakunnan diakoniatyöntekijät kokoavat alueiltaan asiakkaittensa tarpeista lahjatoivelistan, joka on nähtävissä valtakunnallisen Kirkkopalvelun sivuilla.

 

Lahjan ostajat voivat valita listalta omaan budjettiinsa sopivan lahjan, käydä sen ostamassa ja tuoda Joulun lahja -keräykseen.

Lahjan ostaja ei tiedä saajan henkilöllisyyttä, eikä hänen tarvitse laittaa mukaan omia yhteystietojaan.

Lahjoja ei kannata kääriä pakettiin, ettei lahjojen jakelijoiden tarvitse arvailla pakettien sisältöä. Joulun lahjat jaetaan hyvissä ajoin ennen joulua.

-Nyt etsitään uutta ja sopivaa tavaraa kaikenikäisille, lähinnä lämmintä vaatetta ja kenkiä, mutta varmasti muitakin lahjatarpeita tulee, Lekander miettii.

Ruoka-lahjoja ei tässä keräyksessä jaeta.

Lahjoja otetaan vastaan kauppakeskus Sepän seurakuntatiloissa 9.-10. joulukuuta.

Uudenlainen tapa auttaa

Kolmena aikaisempana jouluna Jyväskylän seurakunta on tehnyt yhteistyötä Pelastusarmeijan kanssa.  Nyt kokeillaan uudenlaista joulun henkeen sopivaa avustustapaa.

Vastaavaa Joulun lahja -keräystä ei Lekanderin mukaan ole toteutettu missään muussa seurakunnassa, joten kaikenlainen palaute ja kehittämisideat ovat tervetulleita.

­- Jouluun liittyy vahva perinne auttaa vähäosaisia. Tämä on uusi tapa osallistua.

Auttaa voi myös rahalahjoituksilla, joille on oma kanava Kotimaan avun nettisivujen kautta. Tänne lahjoitetut varat ohjautuvat Jyväskylän diakoniatyöhön ja ovat ympäri vuoden käytettävissä avustustoimintaan.

 

Joulun lahja –keräyksen lahjatoiveet ovat luettavissa osoitteessa www.vapaaehtoistyo.fi.

Raha-lahjoitukset ohjautuvat Jyväskylän diakoniatyöhön osoitteessa www.kotimaanapu.fi.

Ostetut lahjat voi tuoda kauppakeskus Sepän 2. kerroksessa oleviin seurakunnan tiloihin lauantaina 9.12. klo 9-19 ja sunnuntaina 10.12. klo 11-16.

 

Jaa artikkeli: