Tämä kortti on katsottava loppuun asti

Viulunsoiton opinnot veivät Charlotte Loukolan viime syksynä Clevelandin yliopistoon Ohioon. Eloisa ja temperamenttinen jyväskyläläinen on nauttinut opiskelusta alan huippujen johdolla.

Olen Charlotte Loukola, 19 vuotta. Olen syntynyt Charlotten kaupungissa Pohjois-Carolinassa, mistä juontaa myös suomalaisittain erikoisempi etunimeni. Yhdysvalloista muutimme takaisin Jyväskylään, kun olin 7-vuotias.

Kirjoitin ylioppilaaksi viime keväänä. Opiskelen viulunsoittoa Cleveland Institute of Music -yliopistossa Ohiossa venäläisen huippuviulistin Ilya Kalerin johdolla. Kaleriin tutustuin pari vuotta sitten kansainvälisellä kesäleirillä. Tiesin heti, että haluan hänet opettajakseni. Viulunsoittoa olen opiskellut kolmivuotiaasta lähtien.

Vuosi Clevelandissa on ollut mukava, vaikka opiskelun tahti on aivan erilainen kuin mihin olin tottunut. Kilpailu on kovaa, ja hyviä soittajia on paljon.

Toisaalta tämän tyyppinen opiskelu sopii minulle hyvin, sillä tarvitsen opettajan, joka on vaativa ja vie minua viulistina eteenpäin. Vaikka työtahti on aivan mieletön, palan halusta nähdä, mihin omat rahkeeni soittajana riittävät. Tämä kortti on katsottava loppuun asti.

Kandidaatin tutkintoon oikeuttavat opinnot kestävät neljä vuotta. Sen jälkeen tähtäin on maisterin tutkinnossa. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kamarimuusikkona.

Uskon, että jatkan opiskelua Yhdysvalloissa. Aurinkoinen, iloinen ja optimistinen ilmapiiri ja kulttuuri sopivat minulle hyvin. Suomesta kaipaan ennen kaikkea hiljaisuutta. Yliopistossa elämme tietynlaisessa musiikkikuplassa, jossa musiikkia kuulee koko ajan kaikkialla, siksi arvostan sitä, että voin välillä vetäytyä hiljaisuuteen.

Kesällä olen tavannut ystäviäni ja tehnyt heidän kanssaan pieniä reissuja. Olen kokeillut ensimmäisen kerran myös golfia ja suorittanut green cardin.

Aika näyttää, tuleeko tästä uusi harrastukseni. Opintojen ohessa en ehdi juuri muuta kuin käydä salilla ja talvella joskus laskettelemassa.

Tärkeintä elämässä ovat ihmiset ympärilläni – perhe ja ystävät, jotka pitävät minusta sellaisena kuin olen, eivät siksi, mitä teen.

Suhtaudun elämään optimistisesti ja pyrin aina laittamaan hyvän kiertämään.

Jaa artikkeli: