Pian on palindromihäiden aika

Kuokkalan aluekappalainen Riku Bucht

Aluekappalainen Riku Buchtin mielestä kirkossa pitäisi aina puhua rakkaudesta.

Kuokkalan kirkon suositut häätapahtumat saavat jatkoa, kun kirkon ovet avataan tuleville aviopareille jälleen 12. helmikuuta. Päivämäärä 12.02.2021 on hauska palindromi ja toimii myös helposti muistettavana hääpäivänä. Aiemmin häätapahtumia on järjestetty ainakin 10.10.2010, 11.11.2011 ja 2.2.2020.

Kuokkalan aluekappalaisen Riku Buchtin mielestä häätapahtumat sopivat kirkkoon mainiosti.

– Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan elämän tarkoitus toteutuu toisiin sitoutuvassa rakkaudessa. Kuokkalan kirkon aulassakin on kehystettynä teksti Love is spoken here – muistutuksena siitä, että kirkossa pitäisi aina puhua rakkaudesta eri näkökulmista.

Bucht näkee häätapahtumille myös selkeän tarpeen.

– On monia pariskuntia, jotka tietävät haluavansa pysyä yhdessä ja mennä sopivan hetken tullen naimisiin, mutta käytännössä häiden järjestäminen elämän muiden touhujen keskellä vain jää.

Helmikuisessa vihkimisten illassa vihkijöinä toimivat Kuokkalan alueseurakunnan papit, ja häämusiikista vastaavat seurakunnan musiikin ammattilaiset. Pareille tarjotaan mahdollisuus myös pienimuotoiseen hääkuvaukseen kirkolla.

Vihittäväksi saapuvat tarvitsevat mukaansa tulevan puolison lisäksi sormukset, henkilöllisyystodistukset sekä todistukset avioliiton esteiden tutkinnasta. Iltaan on ennakkoilmoittautuminen ja vihkimisaikoja on varattu kahdelletoista parille. Häävieraiden määrä on koronatilanteen vuoksi rajoitettu enintään kuuteen henkilöön pariskuntaa kohti.

– Avioliitto tarjoaa mahdollisuuden sitoutua, rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan. Nämä ovat kai elämän tärkeimpiä juttuja, vaikka eivät aina pelkästään helppoja, Buhct tuumaa.

– Parhaimmillaan avioliitto voi olla ihan tavallinen elämä, itkuineen ja nauruineen, jaettuna toisen ihmisen kanssa.

Katso lisätiedot tapahtumasta: jyvaskylanseurakunta.fi
Jaa artikkeli: