Pääsiäistä ei ole peruttu

Juuri nyt emme voi kohdata ihmisiä kasvokkain. Yksi on silti varmaa: pääsiäistä ei ole peruttu.

Tästä lehdestä on jätetty pois neljän sivun verran tapahtumatietoja. Yleisötapahtumat on tällä hetkellä peruttu koronavirustilanteen takia myös Jyväskylän seurakunnassa.

Tilanne Suomessa (ja maailmassa) on kaikille outo ja pelottava. Ennennäkemätön ja lähes uskomaton.

Seurakunnassa mietimme parhaillaan – ja lupaamme miettiä päämme puhki – tapoja, joilla voimme helpottaa ihmisten huolta sekä tukea ja auttaa mahdollisimman monia, vaikka emme pystykään tekemään sitä tapahtumien ja tilaisuuksien kautta. Yksilökohtaamisia tai kirkollisia toimituksia seurakunnassa ei ole peruttu. Seurakunnan diakoniavastaanotot toimivat poikkeuksellisesti ajanvarauksella.

Perustehtävämme kuten kasteet, häät ja hautajaiset sekä jumalanpalveluselämän toimimisen varmistamme kaikissa olosuhteissa tavalla tai toisella. Jumalanpalvelusten määrää vähennetään, ja olemme valmistautuneet lähettämään niitä myös verkossa. Lisäksi Yle lähettää Jyväskylän Kaupunginkirkosta palmusunnuntain messun sunnuntaina 5. huhtikuuta sekä pääsiäisen musiikkijumalanpalveluksen sunnuntaina 12. huhtikuuta.

Viime perjantaina avasimme puhelinnumeron (041 730 3453, ma–su klo 8–20), johon voi soittaa, jos haluaa puhua seurakunnan työntekijälle koronaviruksen aiheuttamasta huolesta tai pyytää apua arjessa selviytymiseen. Tätä kirjoittaessani työntekijämme ovat jo lähtökuopissa auttamaan iäkkäitä kaupunkilaisia arjen asioissa, esimerkiksi ruokaostoksissa.

Vaikka tapahtumia ei nyt ole, emmekä voi kohdata ihmisiä kasvokkain entiseen tapaan, yksi on varmaa: pääsiäistä ei ole peruttu.

Jaa artikkeli: