Pääkirjoitus: Seurakunta muutti teidän luoksenne

Jonna Arola

Jyväskylän kirkkopuiston kulmalla sijaitseva Reimari-kiinteistö on valmistunut.

Tänä syksynä toteutuu se, mitä olemme pitkään odottaneet. Seurakunta palaa konkreettisesti ihmisten keskelle. Vuosien väistötilamatka on päättynyt.

Jyväskylän kirkkopuiston kulmalla sijaitseva Reimari-kiinteistö on valmistunut, ja muutto sinne alkaa olla loppusuoralla. Katutasosta ykköskerrokseen johtavat portaat vievät seurakuntatoimistoon, jossa muun muassa tehdään seurakuntamme kaste- ja vihkivaraukset sekä hautausjärjestelyt. Vielä toistaiseksi toimistossa asioidaan kuitenkin puhelimitse tai sähköisesti.

Ja olisipa ollut hienoa järjestää avajaiset tai avoimet ovet, mutta tämä syksy ei ole kokoontumisten kulta-aikaa.

Reimarin alakertaan, Kirkkopuiston puolelle rakennusta, aukeaa ensi vuoden alussa ihana lastentila nimeltä Itu. Se sijaitsee aika lähellä emoaan, Valtiontalossa sijaitsevaa, kaikenikäisten oleskeluun suunniteltua Silmu-tilaa, jossa jo tällä hetkellä järjestetään toimintaa. Ikkunasta näkyy Kaupunginkirkko – ja pian myös sen pihaan rakentuva Jouluvalomaa.

Seurakunnan kiinteistöstrategia on ollut usein esillä toisesta näkökulmasta. Monet tyhjät, rapistuvat kiinteistöt ovat valitettavasti yhä rasitteenamme. Kuitenkin, uusi läsnäolo ihmisten keskellä keskustakorttelissa on kiinteistöstrategian toinen puoli, ja sitä on määrätietoisesti edistetty. Nyt se toteutui.

Jaa artikkeli: