Pääkirjoitus: Seppo ja näkymätön kirkkoväki

Jonna Arola

Kuten viime maaliskuussa, myös nyt lisäämme verkossa tapahtuvan toiminnan määrää.

Jyväskylän Kaupunginkirkon urut alkavat soida. Youtube-lähetyksen kuvassa näkyy alttari, alttarimaalaus ja mikrofoni. Pappi kulkee valkoisissaan alttarin editse. Tuossa istuu liturgi, ja tuossa piispa Simo Peura. Liturgina toimiva Seppo Wuolio nousee ylös ja astelee mikrofonin luo.

Ensimmäinen adventti. Kirkko on tyhjä.

”Meitä on vain muutama henkilö täällä kirkossa eri tehtävissä, ja te seurakuntalaiset kodeissanne tai missä olettekin tietokoneenne tai muun päätteen ääressä”, kaikuu hiljaisessa kirkossa. Liturgi jatkaa, kuinka ensimmäisenä adventtina tasan 140 vuotta sitten tämä kirkko pyhitettiin seurakunnan rukouspaikaksi kokoontumalla kolmeen jumalanpalvelukseen, ja jokaisessa kirkko oli täynnä. Ja niin olisi tänäänkin ollut ilman koronaa.

Seppo Wuolion sanoista kuuluu se haikeus, jollaista me kaikki tällä hetkellä tunnemme, kun monet suunnitelmat jäävät toteutumatta, maailma ei ole entisensä.

Näin on oltava nyt, jotta pystymme kukistamaan tuon kamalan taudin. Kun kaupunki viime viikolla kertoi uusista suosituksista koronan leviämisen estämiseksi, Jyväskylän seurakunta päätti välittömästi alkaa noudattaa 20 henkilön kokoontumisrajoitusta toiminnassaan. Tässä lehdessä kerromme, mitä toimintaa seurakunnalla tällä hetkellä on ja mitä on peruttu. Nykyisessä tilanteessa viime hetkenkin muutokset ovat mahdollisia, ja verkkosivuiltamme saatte niistä ajankohtaisimman tiedon.

Kuten viime maaliskuussa, myös nyt lisäämme verkossa tapahtuvan toiminnan määrää. Tässäkin lehdessä kerrotaan Henki ja elämä -Youtube-kanavan kautta nähtävistä tilaisuuksista ja siitä, kuinka kutsumme teitä laulamaan joululauluja myös etänä. Jumalanpalvelusten jatkuminen turvataan kaikissa tilanteissa, kuten tehtiin myös keväällä kokoontuessamme joka viikko sunnuntaisin ruutujen ääreen kodeissamme.

Viime sunnuntaina sinä Seppo puhuit tyhjälle kirkolle, ja kuulin haikeutta äänessäsi. Mutta juuri sillä hetkellä meitä oli siinä kanssasi 200 ihmistä.

Ja kolme tuntia myöhemmin kävin katsomassa Youtube-kanavaamme. Tuhat ihmistä oli käynyt kirkossa.

Jaa artikkeli: