Minuutissa mystikoksi – kerää koko sarja

Sekunnissa sekulaariksi, Kotvassa katoliseksi – tarvitsemme lisää pikaoppaita.

Suomalaisten suosikkinäyttelijä Tommi Korpela on lainannut äänensä pääkaupunkiseudun seurakunnille ja lukee kirjaa Simon Parken kirjoittamaa Minuutissa mystikoksi. Parke on työskennellyt muun muassa 20 vuotta anglikaanikirkon pappina, kaupan myyjänä ja terapeuttina.

– Jokainen, joka saa meidät irrottautumaan ennakko-oletuksistamme, voi olla opettajamme. Mystiikkaa voi oppia erämaaisien lausahduksista tai lapselta, joka rakentaa hiekkalinnaa, Parke sanoo.

Tärkeintä on hänen mukaansa avata silmät sille, mitä ympäristössä tapahtuu.

Lisää oppaita kaivataan

Näin hemmotellaan kristillisen mystiikan ystäviä. Seuraavaksi odotan teoksia, jotka opastavat yhtä instant-meiningillä myös muiden uskonnollisten suuntausten perinteisiin. Minuutissa mystikoksi -kirjan rinnakkaisteos on Minuutissa metodistiksi. Tämä uskonsuuntaushan korostaa selkeää menetelmää, jolla edetään oikeaoppisesti kurjuudesta puhtauteen. Pikavauhdilla pyhitykseen puolestaan muuntautuu kätevästi 140 merkin mittaisiksi Twitter-päivityksiksi. Aikailematta adventistiksi perehdyttää viettämään pyhää lauantaina ja porskuttamaan kasvissyöjänä lihansyöjien maailmassa.

Pop up -protestantiksi

Reformaation merkkivuoden kunniaksi tarvitaan teokset Lutu­sesti luterilaiseksi ja Pop up -protestantiksi. Oikopäätä ortodoksiksi perehdyttää kristillisyyden itäiseen haaraan, Kotvassa katolilaiseksi tutustuttaa läntiseen äitikirkkoon. Empimättä evankeeliseksi ja Vartissa viidesläiseksi perehdyttävät suomalaiseen herätyskristillisyyteen.

Oman polkunsa etsijää ilahduttavat teokset Heti hereetikoksi ja Harmitta harhaoppiseksi. Uskonnottomien kirjanälkää ruokkivat teokset Sekunnissa sekulaariksi ja Ateistiksi alta aikayksikön.

Jaa artikkeli: