Kirkkoon pian myös paikan päälle

Jyväskylän seurakunnan toimintaa avataan vähitellen kesäkuun alussa. Ehtoollisen viettoon etsitään turvallisia toteutustapoja.

Jyväskylän seurakunta alkaa avata toimintaansa asteittain kesäkuun alussa.

–  Toimintaa käynnistetään varovaisella linjalla, sillä elämme edelleen poikkeustilanteessa. Tartuntariski on yhä todellinen ja vakava, kirkkoherra Arto Viitala sanoo.

–  Pyrimme pitämään ryhmäkoot pieninä ja huomioimaan kaikessa toiminnassa seurakuntalaisten turvallisuuden kirkon ja hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Ohjeissa korostetaan erityisesti turvavälien pitämistä sekä hyvää käsihygieniaa, Viitala muistuttaa.

Jumalanpalvelukset, joissa seurakuntalaiset voivat olla läsnä, aloitetaan kaikissa alueseurakunnissa sekä Taulumäen kirkossa kesäkuussa. Ehtoollisen viettoon etsitään turvallisia toteutustapoja. Jumalanpalvelusten suoratoistoja voi jatkossakin seurata verkossa.

Kirkollisissa toimituksissa huomioidaan uudet ohjeistukset henkilömäärään liittyen. Kasteissa ja vihkimisissä voi kirkoissa olla paikalla enintään 50 henkilöä. Hautajaisiin voi kirkoissa tai haudalla siunattaessa osallistua enintään 50 henkilöä.

Hygienia ja muu turvallisuus on syytä ottaa hyvin huomioon.

Hautausmaiden kappeleissa hautaan siunaamisten osallistujamäärää rajoitetaan siten, että Mäntykankaalla voi paikalla olla yhtä aikaa enintään 50 henkilöä, Lahjaharjussa, Vanhan hautausmaan ja Korpilahden kappelissa enintään 25 henkilöä.

Vesalan riihikirkossa järjestettäviin vihkiäisiin ja muihin tilaisuuksiin voi osallistua enintään 25 sekä Koivuniemen ja Mutasen kappelissa enintään 20 henkilöä.

Papit eivät pääsääntöisesti osallistu hautaan siunaamisen jälkeiseen muistotilaisuuteen.

Jyväskylän seurakunnassa varaudutaan toimittamaan tavanomaista enemmän kasteita. Myös kastepäivien määrää on lisätty, koska kevään kastejuhlista monet on siirretty kesään.

–  Kasteiden järjestämistä uudet ohjeet eivät juurikaan rajoita, mutta tietenkin hygienia ja muu turvallisuus on syytä kotien juhlissakin ottaa hyvin huomioon. Vihkivarauksia on kesältä jonkin verran siirretty myöhempään ajankohtaan, muutamia seuraavalle kesälle. Vihkimisten määrään tuon 50 henkilön rajan ja tähän kesään liittyvän yleisen epävarmuuden voi siis arvella selvästi vaikuttavan, Arto Viitala toteaa.

Rippileirien osalta muutoksia ei tehdä aiemmin keväällä päätettyyn linjaukseen. Leireille kokoonnutaan kesän sijaan syys- ja joululomien aikaan. Kaikille rippikouluryhmille järjestetään kuitenkin jo kesällä vähintään yhden päivän kokoontuminen leirikeskuksessa tai muualla.

Seurakunnan nettiperhekerhoja jatketaan elokuulle asti. Nettiperhekerhoja järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–11 sekä torstaisin klo 13–14.

Lasten, perheiden ja kouluikäisten toiminta alkaa pienimuotoisena. Koululaisten kesäpäiviä ja muuta toimintaa, pääosin ulkona, järjestään alueseurakunnissa kesäkuun alusta lähtien.

Yön yli kestävää leiri- ja retkitoimintaa ei Jyväskylän seurakunnassa järjestetä kesä-elokuussa.

Lehtisaari Tuomiojärvellä pysyy suljettuna ainakin kesä- ja heinäkuun ajan.

Ohjeet perustuvat tilanteeseen 18.5. Tiedotamme mahdollisista muutoksista nettisivuillamme.
Jaa artikkeli: