Keltinmäen ja Vaajakosken toiminta siirtyy väistötiloihin

Aluekappalainen Arto Kauppinen

Jumalanpalvelukset pidetään vielä tammikuun ajan normaalisti kirkoissa.

Kuvassa: Vaajakosken kirkon jumalanpalvelukset pidetään helmikuun alusta lähtien Koivuniemen leirikeskuksen kappelissa. Aluekappalainen Arto Kauppinen odottaa kirkon remonttia jo innolla.

Keltinmäen ja Vaajakosken alueseurakunnissa valmistaudutaan jo kuumeisesti pian alkavaan remonttiin. Molempien seurakuntakeskusten peruskorjaus alkaa vuodenvaihteen jälkeen ja toiminnat siirtyvät väistötiloihin.

Alueseurakunnissa remonttia on odotettu jo pitkään. Vuonna 1992 rakennettu Keltinmäen kirkkorakennus on vielä alkuperäisessä asussaan, Vaajakosken edellisestä peruskorjauksesta on kulunut parikymmentä vuotta.

Molemmilla kirkoilla parannetaan talotekniikkaa, valaistusta ja ilmanvaihtoa sekä uusitaan eristeitä ja materiaaleja. Myös tilojen toimivuutta ja muunneltavuutta parannetaan.

Vaajakoskella muutostyöt näkyvät selkeästi myös ulospäin.

– Kirkko tulee olemaan osin aika erinäköinen remontin jälkeen. Muun muassa nykyinen sisääntuloaula on tarkoitus remontoida kodikkaaksi olohuoneeksi, aluekappalainen Arto Kauppinen paljastaa.

Joulukuussa Keltinmäessä ja Vaajakoskella toimitaan vielä normaalisti, ja joulua vietetään kirkoissa edellisvuosien mukaisesti. Muu toiminta siirtyy väistötiloihin tammikuun alussa, mutta jumalanpalvelukset pidetään kirkoilla vielä tammikuun ajan.

Odotan jo kovasti, että pääsen elämään kokonaisen kirkkovuoden uusituissa tiloissa.

Helmikuun alusta lähtien Keltinmäen jumalanpalvelukset pidetään Kortepohjan seurakuntakeskuksessa ja Vaajakosken jumalanpalvelukset Koivuniemen leirikeskuksen kappelissa. Molemmissa alueseurakunnissa suunnitellaan jumalanpalveluksiin myös kirkkokyytejä, ja niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Keltinmäen seurakuntakeskuksen peruskorjauksen ajaksi kerho- ja muu kokoava toiminta siirtyy väistötiloihin entiseen Kultalakin päiväkotiin osoitteessa Keltinmäentie 11 B. Myös diakonian vastaanotto järjestetään päiväkodille.

Pienissä väistötiloissa toimiminen vaatii totuttelua ja järjestämistä, mutta aluekappalainen Ville von Gross uskoo, että muutos antaa mahdollisuuden myös toiminnan kehittämiselle.

– Rohkaisen niin työntekijöitä kuin alueseurakuntalaisia ottamaan remontista kaiken irti. Voimme esimerkiksi kokoontua ja järjestää yksittäisiä tilaisuuksia, kuten kinkereitä ja jumalanpalveluksia, myös muissa tiloissa.

Vaajakosken alueseurakunnan väistötilat ovat kahdessa paikassa. Diakonia- ja lapsityölle on vuokrattu tilat entisestä eläinlääkäriasemalta Wessmanintieltä ja muulle kokoavalle toiminnalle on tilat osoitteessa Varaslahdentie 6. Kaunisharjun kerhotila on käytössä kahtena päivänä viikossa toukokuun loppuun asti.

– Väistötilat ovat pienet, mutta riittävät toiminnan järjestämiseksi peruskorjauksen ajaksi, Kauppinen uskoo.

Alustavan aikataulun mukaan molempien kirkkojen peruskorjaus­ valmistuu kesään 2023 mennessä. Alueseurakunnissa uusia toimitiloja odotetaan jo innolla.

Keltinmäen aluekappalaisena marraskuun alussa aloittanut Ville von Gross luotsaa alueseurakuntaa remontin keskellä.

– Odotan jo kovasti, että pääsen elämään kokonaisen kirkkovuoden uusituissa tiloissa.

Myös Vaajakoskella odotukset ovat korkealla.

– Uskon, että saamme kutsuvan ja kodikkaan seurakuntakeskuksen, Arto Kauppinen toteaa.

Vaajakosken peruskorjaus valmistuu sopivasti kirkon juhlavuodeksi. Vaajakosken kirkko täyttää 70 vuotta 2024.

Jaa artikkeli: