Jyvässeutu houkuttelee monipuolisuudellaan

Jyväskylä tarjoaa talvilomalaisille runsaasti tekemistä. Erityisesti lapsiperheet ovat kiitelleet Jyvässeudun monipuolisia mahdollisuuksia, toteaa matkailuneuvoja Heidi Jämsén.

Millainen vetovoima matkailussa Jyvässeudulla on talviaikaan?
Jyväskylän seutu on erinomainen kohde talviaikaan. Siitä huolehtivat seudun kolme hiihtokeskusta Laajis, Riihivuori ja Häkärinteet, runsas latuverkosto ja retkiluisteluradat, kylpylät ja vilkas kulttuurielämä teattereineen ja museoineen.

Mikä on oma talvinen suosikkikohteesi Jyväskylässä?
Hankala sanoa vain yhtä kohdetta, kun on niin monia hyviä vaihtoehtoja. Meidän perheemme viihtyy kylpylöissä, mutta pidämme kovasti myös ulkoilusta hiihtämisen ja luistelemisen merkeissä.

Mitä erityistä Jyväskylä tarjoaa hiihtolomalla lapsiperheille?
Runsaasti talvisia aktiviteetteja. Kärkikohteisiin voi tutustua tästä.

Paras saamanne palaute hiihtolomalaisilta?
Matkailijat antavat eniten palautteita suoraan matkailukohteisiin, mutta esimerkiksi lapsiperheet ovat kiitelleet Jyväskylän seudun monipuolisia ja liikunnallisia mahdollisuuksia.

Millaisia kulttuurielämyksiä on tarjolla talvilomalaisille?
Kulttuuritarjontaa on laadukkaista museoista erilaisiin gallerioihin ja taidekohteisiin. Unohtamatta Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylä Sinfonian, eri harrastajateattereiden ja Paviljongin sekä muiden konserttien järjestäjien viihdetarjontaa.

Tullaanko Alvar Aallon jalanjäljissä Jyvässeudulle myös talvella?
Kyllä tullaan, vaikka talvella matkailijoita on vähemmän kuin kesällä. Varsinkin valtakunnallisesti merkittävä Alvar Aalto –museo ja Säynätsalon kunnantalo kiinnostavat.

Kiinnostavatko kirkot talvituristeja?
Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko ja modernista arkkitehtuuristaan tunnettu Kuokkalan kirkko ovat suosittuja kohteita. Unohtaa ei sovi myöskään Unescon perintökohteena tunnettua Petäjäveden vanhaa kirkkoa. Se aukeaa tarvittaessa myös talvella pienryhmille tilauksesta.

Keski-Suomi on julistautunut Suomen saunamaakunnaksi. Näkyykö se myös talvella?
Sauna on matkailuvaltti erityisesti kansainvälisten matkailijoiden silmissä. Talvella saunamaakunta tarjoaa lukuisia tilaussaunoja ja saunatuotteita saunajoogasta saunapolkuun ja telttasaunasta maailman suurimpaan savusaunaan.

Millainen maine maailmalla Jyväskylällä on vierailukohteena?
Hyvä. Maailmalla tunnetaan erityisesti Alvar Aallon arkkitehtuuri ja Neste Ralli. Ulkomaiset matkailijat arvostavat myös Päijänteen järviluontoa ja paikallisten ihmisten avuliaisuutta ja ystävällisyyttä.

Onko vierailijoiden kansallisuuden suhteen tapahtunut viime vuosina muutoksia?
Saksalaisten ja ruotsalaisten matkailijoiden määrät ovat olleet kasvussa. Saksalaiset ovat suurin yksittäinen ulkomaalaisryhmä tällä hetkellä. Muutama vuosi sitten ykkössija oli venäläisillä matkailijoilla.

Jyvässeudun suurimmat haasteet talvimatkailun kehittämisessä?
Lauhat talvet ja lumen puute taitavat tuoda suurimmat haasteet talvimatkailuun. Lumen määrä ja pakkaset ovat edellytys monelle talviselle lajille.

Ideoi uusi talvitapahtuma turistirysäksi Jyväskylään.
Talvisia elämyksiä Jyväsjärvellä tammi – tai helmikuussa. Paikalla olisi monia erilaisia saunoja ja ulkoporeallas tai kylpytynnyreitä. Tietenkin myös avantouintimahdollisuus. Lisäksi lyhyitä koiravaljakko- ja moottorikelkkasafareita. Retkiluistelurata, lumijalkapalloa tai lumipaintball sekä kodasta syötävät ja jääbaarista juotavat.

Miten itse vietät talvilomaa?
Tänä vuonna olen töissä hiihtolomaviikolla. Yleensä vietän lomaa mahdollisimman paljon ulkoillen ja luonnossa liikkuen. Perheen kanssa saatamme käydä kyläilemässä sukulaisten luona sekä kylpyläreissulla lähiseudulla tai kauempana.

Jyväskylän seudun virallinen matkailusivusto tarjoaa kootusti tietoa alueen keskeisistä palveluista. Seudun yhteinen matkailuneuvontapiste. Jyväskylä-Info, Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä

Jaa artikkeli: