Jyppiläinen pikkujunnuista asti

Jere Lassila jäähallilla.

JYPin edustusjoukkueessa toista kautta pelaava Jere Lassila arvostaa sitä, että on saanut pelata samassa seurassa pienestä pitäen.

”Yritän kehittää itseäni päivä kerrallaan ja katsoa mihin se riittää”, JYPin edustusjoukkueessa pelaava Jere Lassila sanoo.

Kerro itsestäsi?
Olen Jere Lassila, 19 vuotta. Pelaan keskushyökkääjänä JYPin liigajoukkueessa.

Miltä tuntui aloittaa toinen liigakausi JYPin edustusjoukkueessa?
Alku on tuntunut todella hyvältä. Viime vuonna pääsin pelaamaan vain osan liigapeleistä, koska pelasin liigan lisäksi myös A-junioreissa. Nyt selkänä tavoitteena on, että pääsisin pelaamaan koko kauden.

Kuinka jyppiläinen olet?
Olen pelannut JYPissä käytännössä pikkujunnuista asti. On tosi tärkeä juttu, että olen saanut pelata samassa seurassa näin pitkään. Arvostan seuran 100-vuotista historiaa ja mestaruuksia.

Miten uskot JYPin pärjäävän tällä kaudella?
Meillä on hyvä joukkue, jossa on aika paljon samoja pelaajia kuin viime kaudella. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan menestystä. JYPillä on kaikki mahdollisuudet mennä pitkälle tällä kaudella. Siihen on kova luotto.

Koetko paineita menestymisestä?
Kilpaurheilussa kaikki tähtää voittamiseen. Kilpaileminen tekee hommasta merkityksellistä ja se enemmänkin puskee pelaamaan paremmin ja voittamaan pelejä.

Olet kärsinyt loukkaantumisista. Miten olet päässyt niistä yli?
On tärkeää, että malttaa huilata ja kuntoutua loppuun asti. Henkinenkin puoli helpottuu, kun pääsee treenaamaan edes jotain. Loukkaantumiset kuuluvat tähän hommaan, joten niiden kanssa pitää vain pystyä elämään.

Vahvuutesi jääkiekkoilijana?
Olen vahva luistelija, ja monipuolisena pelaajana pystyn pelaamaan hyökkäys- ja puolustuspäässä, yli- ja alivoimaa. Missä sarjassa pelaankin, tavoitteena on olla pelaaja, jonka voi laittaa kentälle milloin vain.

Millaisia tavoitteita sinulla on jääkiekkoilijana?
Olen pyrkinyt tekemään enemmän lyhyen­ ajan tavoitteita. Kaikki tähtää voittamiseen eli tavoitteena on voittaa mestaruus siinä sarjassa, jossa pelaan. En halua sellaista uraa, etten ikinä voita missään joukkueessa mestaruutta. Totta kai unelmana on myös NHL, joka on maailman paras sarja, ja olisi tosi siisti juttu, jos pääsisin joskus sinne. Yritän kehittää itseäni päivä kerrallaan ja katsoa mihin se riittää.

Juuri käynnistyneellä juhlakaudella JYP tukee mielenterveystyötä. Mitä ajattelet tästä?
Hieno homma, että seura haluaa tukea mielenterveystyötä. Se on tosi tärkeä juttu.

Jääkö sinulle aikaa muille harrastuksille?
Aikaa ei jää ihan älyttömästi muille jutuille. Kesäisin pelaan jonkin verran golfia ja tennistä. Liigakaudella mennään selkeästi jääkiekon ehdoilla. Jotta elämä ei silloinkaan pyörisi vain jääkiekon ympärillä, tapaan mielelläni kavereita, käymme vaikka kahvilla tai syömässä ja pelaamme pleikkaa.

Paras paikka Jyväskylässä?
Lutakko on hieno paikka, samoin Palokka, josta olen kotoisin.

Jaa artikkeli: