Joululahjojen paketoinnilla rahaa partiolaisten retkiin

Kati Nuijanmaa paketoi joululahjoja Suomalaisessa Kirjakaupassa. Tikkakosken partiolaiset ovat mukana toiminnassa ensimmäistä kertaa.

Kuka olet?
Olen Kati Nuijanmaa, partionimeltäni Juska, Tikkakosken partiolaisista. Toimin lippukunnassamme luotsina eli yläkouluikäisten ryhmien kanssa. Luotsina autan nuoria suunnittelemaan toimintaa sekä huolehdin toiminnan partiomaisuudesta ja turvallisuudesta.

Miten innostuit lähtemään mukaan paketoimaan lahjoja?
Halusimme kerätä rahaa lippukunnan ryhmien retkiä varten ja tämä oli mukava vaihtoehto. Olemme mukana tässä ensimmäistä vuotta.

Mihin rahaa kerätään?
Keräämme rahaa ulkomaan leirimatkaan, Puolassa pidettävään Eurojamboreeseen sekä laskettelumatkaan Keski-Suomessa.

Kuinka paljon ehdit paketoida paketteja ennen joulua?
Vaikea arvella. Vielä ei ole ollut valtavan kiireistä, ehkä tahti kiihtyy kohti joulua.

Onko paketointi hankalaa vai oletko jo rutinoitunut tekijä?
Kirjakauppa tarjoaa meille hyvät materiaalit, joten paketointi on helppoa. Olen myös aina tykännyt paketoinnista, joten homma käy sutjakkaasti.

Minkä verran paketoinnista pitäisi maksaa?
Jokainen saa maksaa juuri sen verran, mikä tuntuu itsestä sopivalta.

Millainen on kaunis lahjapaketti?
Taitteistaan siisti ja sellainen missä pakettinaru ei ole litistynyt. Vältänkin narun kihartamista ja käytän mieluummin solmun päällä sinettitarroja, jotta asiakkaan on helpompi säilyttää paketti kauniina jouluun saakka.

Työn parhaat puolet?
Saa kohdata hyväntuulisia asiakkaita joulunodotuksen tunnelmassa.

Kuinka kauan olet ollut mukana partiossa?
Olen ollut alakouluikäisenä sudenpentu ja nyt tullut aikuisena uudestaan mukaan toimintaan noin viisi vuotta sitten.

Mikä sai sinut liittymään uudelleen partioon?
Olen aina viihtynyt ihmisten kanssa ja luonnon äärellä. Partio tarjosi nämä molemmat. Liityin mukaan uudestaan pari vuotta sen jälkeen, kun lapseni liittyivät lippukuntaan. Huomasin, että voin auttaa lippukuntaa ja saada samalla itselleni mielekästä partiotoimintaa.

Mitä partio antaa aikuiselle harrastajalle?
Partio antaa aikuisellekin hienoja kokemuksia leireillä ja retkillä, partiossa voi halutessaan kouluttautua erilaisiin partiotehtäviin helpoista haastavampiin ja samalla toteuttaa omia partiounelmiaan. Hienointa itselleni on kuitenkin nähdä nuorten kanssa toimiessa, kuinka he kasvavat, oppivat ja toimivat ryhmässä.

Mikä on partiossa parasta?
Yhdessä tekeminen, toimeen tarttuminen ja nuorten kanssa toimiminen. Sellainen hyvä yhteishenki. Partiolaisuus yhdistää myös lippukuntien välillä. Olenkin saanut uusia partiokavereita myös muista lippukunnista.

Mitä muuta harrastat?
Muihin harrastuksiini kuuluvat avantouinti, järjestötoiminta, leivän leipominen, retkeily, lenkkeily, kaikenlaiset käsityöt sekä jooga.

Miten vietät joulua?
Vietän joulua kotona sukulaisten ja perheen kanssa. Aloitamme perinteisesti glögillä ja joulurauhanjulistuksella. Sen jälkeen päivä etenee hiljalleen saunan ja hautausmaan kautta ruokapöytään. Tunnelma on leppoisa eikä kenelläkään ole kiire minnekään.

Millaisia lahjoja annat itse mieluiten läheisillesi?
Olen innokas lahjojen suunnittelija. Koitan aina miettiä saajan toiveet ja tarpeet. Nykyään yhä harvemmin lahjoista löytyy tavaroita, mutta kyllä saatan antaa niitäkin, mikäli keksin jonkun hyvän. Teen itse lapasia ja pipoja, ruokalahjoja ja joulukukiksi ruisleipää. Osan ostan ja koitan suosia paikallisia yrittäjiä ja kotimaisuutta.

Joululahjatoiveesi?
Minäkään, niin kuin moni mukaan aikuinen, ei halua lahjoja, mutta jos jotain pitäisi osata sanoa, se olisi puinen taikinatiinu ruisleivän leivontaa helpottamaan.

Mistä hyvä joulumieli syntyy?
Odottavasta tunnelmasta, joululauluista, pienestä joulukiireestä ja touhusta sekä tuoksuista keittiössä.

Jaa artikkeli: