Herkkä ja hellä Hoosianna

Katri Helena Jouluradiossa

Adventtivirsi soi Jouluradiossa tänä vuonna Katri Helenan tulkitsemana.

Jouluradion Hoosianna-virsi kuullaan tänä vuonna sinivalkoisen äänen­ Katri Helenan laulamana versiona. Valmistautuessaan Hoosiannan tekemiseen Katri Helena kuunteli Jouluradion edellisvuosien versioita Youtubesta ja mietti kapellimestarin kanssa, millainen sovituksesta pitäisi tulla, jotta se olisi erilainen. Katri Helenalle tuli tunne, että version pitäisi olla herkkä ja hellä.

Hoosiannan uusi tuleminen koronan jälkeen, Katri Helena kuvaa.

Lähes 500 äänitettyä kappaletta ja 58 vuotta kestänyt laulajan ura ovat tehnyt Katri Helenasta yhden Suomen menestyneimmistä naislaulajista.
Viime vuosina Katri Helena on joutunut hiljentämään tahtia, mutta kun häntä kysyttiin Jouluradion Hoosiannan tulkitsijaksi, vastaus oli selvä.

Toivon tämän laulun kautta kaikkea hyvää kuuntelijoille.

– Tänä kesänä tämän kaiken maailman myllerryksen jälkeen, kun minua kysyttiin tähän, niin huomasin vastaavani heti, että kyllä, kiitos, lähden, Katri Helena kertoo.

Hoosiannan on sovittanut Katri Helenalle tuottaja Ville Riippa, joka on työskennellyt Katri Helenan kanssa jo vuosia.

– Hieman elokuvallinen, harras ja arvokas, niin kuin Katrikin. Teimme aika yksinkertaisen ja kauniin version Hoosiannasta.

Riippa uskoo, että näinä kummallisina aikoina Jouluradion merkitys monelle on entistä suurempi. Hän toivoo heidän versionsa siivittävän kuuntelijoita joulun rauhoittumiseen.

Hoosianna on kulkenut Katri Helenan mukana jo kauan, vahvimmat muistot siitä liittyvät kouluaikoihin, jolloin hän lauloi sitä koulun kuorossa.

– Tämähän on siis ikuisesti kulkenut mukana. Onhan sitä koulussa laulettu ja muuallakin. En ole koskaan joulukonsertissa sitä laulanut, mutta jos joskus vielä joulukonserttia tehdään, niin se tulee ohjelmistoon.

Katri Helena toivoo, että hänen versionsa Hoosiannasta saa ihmiset hiljentymään ja miettimään rauhassa elämää.

– Että se toisi luottamusta siihen, että elämä kantaa. Toivon tämän laulun kautta kaikkea hyvää kuuntelijoille.

Jouluradion uusi Hoosianna-versio on kuultavissa adventista alkaen Jouluradion kanavilla. Video on katsottavissa Jouluradion Youtube-kanavalla ja sosiaalisen median kanavissa. Adventtina Hoosianna soi Jouluradiossa noin kaksi kertaa tunnissa. Päivän aikana kuullaan myös Jouluradion aiempien vuosien versioita.

Jouluradion Hoosianna

  • Hoosiannasta-virsi ja video julkaistaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 28.11. puolilta öin.
  • Jouluradion tilaamia Hoosianna-versioita on kuultu vuodesta 2012 alkaen. Tänä vuonna kajahtaa siis jo kymmenettä kertaa uutena sovituksena.
  • Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu muun muassa Pastori Piken, Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina.
  • Jouluradio kuuluu kymmenissä Suomen kaupungeissa ja se on seurakuntien pyörittämä kanava. Mukana on myös Jyväskylän seurakunta. Jyväskylässä kanava kuuluu taajuudella 98,8 MHz.
Jaa artikkeli: