Hauska tyyppi lukee päiväkirjaa itsekseen ääneen

Jenny Piik on oppinut, että itsensä kuunteleminen on tärkeää. Päiväkirjan kirjoittaminen on avannut siihen uuden mahdollisuuden.

Olen Jenny Piik, 35. Synnyin Ruotsin Eskilstunassa ja Jyväskylään päädyin Äänekosken kautta. Olen ehtinyt opiskella kaikenlaista, muun muassa ravintola-alaa.

Nyt toimin sosiaalialalla. Kortepohjassa sijaitseva Mahis on kuntouttavan työtoiminnan paja, joka on tarkoitettu työttömille. Ikähaarukka on laaja, 17-vuotiaista aina 64-vuotiaisiin asti.

Me työhönvalmentajat kannustamme ja tuemme kuntoutujia sekä yksilövalmennuksessa että ohjatessamme ryhmiä. Valmennettavat saavat itse valita henkilökunnasta sen, jonka kanssa haluavat lähteä yksilötyöskentelyyn. Asiakkaan luottamus luo yhteistyölle hyvän pohjan. Valmennettavat ideoivat millaista toimintaa pajassa toteutetaan.

Työn ja muunkin elämän kautta olen havahtunut siihen, että meillä pitäisi olla enemmän aikaa pysähtyä kuuntelemaan ihmistä. Kuuntelemisella tarkoitan, että kuulemme mitä toinen sanoo ja olemme siitä oikeasti kiinnostuneita. Nykyelämä on monesti niin kiireistä, että myös itsensä kuunteleminen unohtuu. Mitä minä haluan ja mitä tarvitsen? Lapsena ja nuorena kirjoitin päiväkirjaa. Sitten se unohtui vuosiksi. Toissa vuonna löysin kirjoittamisen uudelleen. Sen kautta ymmärrän paremmin, mitä minulle kuuluu.

Olen mielestäni aika hauska ja huumorintajuinen tyyppi. Eihän tyyppi, joka lukee päiväkirjasta ajatuksiaan itsekseen ääneen, voi olla muuta kuin hauska!

Näin merkinnät saavat oman ääneni ja niistä tulee vielä todempia. Vieraammassa porukassa olen tarkkailijaluonne. Ei voi olla keskipisteenä, kun pitää miettiä, mitä aikoo seuraavaksi kirjoittaa. Tutussa porukassa olen puhelias ja sosiaalinen.

Nelisen vuotta sitten aloin kokeilunhalusta vegaaniksi. Aiemmin lihansyöjänä minua ei kiinnostanut, mistä liha lautaselleni tulee. Muutos vegaaniksi herätti kiinnostuksen myös eläinten kohteluun ja oikeuksiin.

Ihmisten suhde eläimiin on merkillinen. Toisia kohtelemme parhaina kavereina, ja toiset saavat arvon vain sitä kautta mitä ja kuinka paljon ne tuottavat ihmiselle.

Jaa artikkeli: